Amigoe | Tweede Kamer vraagt opheldering gokindustrie aan Curaçao

Tweede Kamer vraagt opheldering gokindustrie aan Curaçao

Tweede Kamer vraagt opheldering gokindustrie aan Curaçao

DEN HAAG — Tientallen vragen over de gokindustrie worden op verzoek van SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak doorgestuurd naar de Curaçaose regering. Hij hoopt daarmee alsnog antwoord te krijgen op vragen waar de Nederlandse regering eigenlijk weinig over te melden had.

In aanvulling hierop krijgen de Curaçaose Staten een nieuw verzoek voor informatie over de Isla-raffinaderij.

“Het antwoord van de Nederlandse regering was beschamend. Veel vragen konden niet worden beantwoord omdat het een verantwoordelijkheid van Curaçao is. Gezien het Koninkrijksbelang vraag ik daarom om mijn vragen door te sturen naar de regering van Curaçao,”

zei Van Raak tijdens de eerste vergadering na het zomerreces van de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties. VVD-Tweede Kamerlid André Bosman, die een deel van de vragen samen met Van Raak stelde, was het daarmee eens. Wel nam hij afstand van de term ‘beschamend’, aangezien de reactie van de Nederlandse regering staatsrechtelijk helemaal correct was.

“Maar als we antwoord willen, dan zullen we het aan Curaçao moeten vragen.”

De eerdere vragen over de gokindustrie gaan onder meer over de verstrekking van licenties en sublicenties aan online gokbedrijven, het toezicht op de goksector en de rol die telecombedrijf UTS en accountantskantoor KPMG spelen.

In aanvulling hierop vraagt hij ook naar de wettelijke basis van het systeem van master- en sublicenties, naar de plicht van UTS om betalingen te melden bij het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties en naar de werkzaamheden die KPMG voor UTS verricht.

Motie

PvdA’er Roelof van Laar zei vandaag dat hij ook nog steeds wacht op een reactie van Curaçao op de Tweede Kamer-motie, waarin het niet handhaven van milieueisen als ondeugdelijk bestuur wordt omschreven. Om die reden wordt een herinnering gestuurd.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *