Amigoe | Uitbreiding windmolenpark Tera Kòrá met 16,5 MW

Uitbreiding windmolenpark Tera Kòrá met 16,5 MW | Foto Persbureau Curacao

Uitbreiding windmolenpark Tera Kòrá met 16,5 MW | Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD — NuCapital Incorporated en Aspiravi Antillen NV investeren 36 miljoen dollar in de uitbreiding van het windmolenpark op Tera Kòrá. Vijf nieuwe windturbines moeten per juli volgend jaar 16,5 megawatt leveren aan het stroomnetwerk. Dat meldt NuCapital in een persbericht.

De uitbreiding krijgt de naam NuCuraçao Windparken II BV en komt naast het bestaande windmolenpark op Tera Kòrá. De financiering voor het project verliep via CIBC FirstCaribbean International Bank. Al vier jaar wordt er gesproken over de uitbreiding van het park dat nu werkelijkheid wordt. Vorige week kwam de financiering rond.

De vijf Vestas-turbines hebben elk een capaciteit van 3,3 megawatt. De originele windmolenpark dat in 1993 door Kodela werd gebouwd, kreeg in 2012 een facelift door NuCapital en Aspiravi. Volgens NuCapital-directeur Roy Kolader zal Curaçao met de uitbreiding van het windmolenpark Aruba voorbijstreven als ‘de Caribische leider in schone energie’. Momenteel verzorgen de windmolens 22 procent van de energiebehoefte op Curaçao. In 2030 moet 50 procent van de stroomlevering door groene energie worden opgewekt. Volgens de ondernemers is de uitbreiding van het windmolenpark een grote stap voorwaarts. “Zeker met de geplande uitbreiding van zonne-energie zal Curaçao ruim tien jaar eerder die doelstelling halen”, aldus Kolader.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Uitbreiding windmolenpark Tera Kòrá met 16,5 MW

 1. het moet er eerst komen, is de vergunning al aangevraagd of doen we weer gewoon op de oude wijze , we beginnen met bouwen en dan pas de vergunning.
  Goh dat de vliegtuigen er geen last van hebben, maar wel van een druivenboomgaard. Hebben de omwonenden Van Terra Cora al in spraak gehad, hoe zit het met Horizon vervuiling en de waarde daling van de huizen.
  Word de OZB aangepast nu de waarde van de huizen zijn gezakt op in de verschillende wijken.
  Kijk en dan kan je pas bouwen. de vergoeding voor deze mensen kan nooit hoog zijn want A&E wil maar 19 cent geven, zodat ze ook de eigenaren van zonnepanelen maar 19 cent hoeven te geven.

 2. @Dino, jij snapt het.

 3. Klinkt als een wolf die passie preekt. Als een ondernemer zegt dat we een grote stap vooruit maken, is de vraag voor wie?
  Voorlopig zijn de molens, zwaar gesupsidieerd omdat e verliesgevend zijn.
  De vraag is hoeveel geld deze ondernemers van Aqualectra ontvangen per geleverde Megawatt.
  Als het idd zo’n grote stap voorwaarts is, waarom steekt de grootste aandeelhouder (Regering) er dan geen geld in?

  Iemand een verklaring?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *