Amigoe | Uitgezette Venezolaanse consul begint petitie tegen VS op Curaçao

door Favell Maduro

De nieuwe Venezolaanse consul op Curaçao, Marisol Gutierrez de Almeida (rechts), is in 2013 de VS uitgezet wegens spionage | Foto Kabinet Gevolmachtigde Minister Curacao

De nieuwe Venezolaanse consul op Curaçao, Marisol Gutierrez de Almeida (rechts), is in 2013 de VS uitgezet wegens spionage. Rechts GevMin Marvelyne Wiels | Foto Kabinet Gevolmachtigde Minister Curacao 2015

WILLEMSTAD — Een dag na haar presentatie is de nieuwe consul van Venezuela op Curaçao begonnen met een petitie tegen uitlatingen van de Amerikaanse president Obama.

Opmerkelijk is dat Marisol Gutiérrez de Almeida in 2013 uit de Verenigde Staten is gezet. Associated Press (AP) meldde destijds dat de Verenigde Staten overgingen tot uitzetting als tegenactie, omdat Venezuela drie Amerikaanse diplomaten had uitgewezen op verdenking van spionage.

Marisol Gutiérrez de Almeida is de opvolger van Sonia Alvarado Rossel. Gutiérrez de Almeida presenteerde zich in het consulaat in Scharloo tijdens een persbijeenkomst donderdag. Vandaag, een dag later, wordt vanuit het consulaat eenieder opgeroepen om een petitie te komen tekenen. De petitie hekelt de uitspraak van Obama dat Venezuela een gevaar is voor de Verenigde Staten. De consul beschouwt dit als agressie en iets wat niet eerder is voorgekomen in de geschiedenis van Venezuela. In haar oproep voorziet ze dat dit een voorbode is van een invasie en een oorlog in het Zuid-Amerikaanse land.

Marisol Gutiérrez de Almeida was voor haar uitzetting consul van Venezuela in Houston. Ze werd in die tijd samen met een zaakgelastigde en een tweede diplomaat in Washington uitgezet. In 2013 beschuldigde de Venezolaanse president Nicolás Maduro de Amerikaanse diplomaten ervan zijn land te willen destabiliseren. De beschuldigingen in 2013 kwamen voort uit een bezoek van de drie diplomaten aan een regio waar een van de belangrijkste energiecentrales staat.

Nu, in 2015, gaat de verbale en diplomatieke oorlog onverminderd voort. Begin deze maand hebben de Verenigde Staten de tegoeden van zeven Venezolaanse hooggeplaatsten geblokkeerd. Dit was de tweede actie van de Amerikaanse president sinds hij in december 2014 begonnen is met sancties tegen Venezuela. De VS beschuldigen Venezuela ervan geen respect te tonen voor de mensenrechten in het land.

In de brief waarin de Venezolaanse consul mensen oproept om de petitie te komen tekenen, wijst ze de actie van de VS af. In de brief wordt Venezuela als een vredelievend land beschreven. ‘Venezuela is geen dreiging, wij zijn hoop’, staat er. Daarom worden mensen van alle vijf de continenten opgeroepen om de petitie te komen tekenen.

De Amerikaanse consul op Curaçao, James Moore, was niet bereikbaar voor commentaar op de petitie en de aanstelling van de Venezolaanse consul.

Bron: Amigoe

 

11 Reacties op “Amigoe | Uitgezette Venezolaanse consul begint petitie tegen VS op Curaçao

 1. @ Hr De Haas,
  Misschien kan laag bij de grondse politiek alleen met dezelfde middelen /commentaren worden bestreden. Verdoe uw kostbare tijd niet met kritiek op de al dan niet hoogstaande commentaren maar concentreer u op de corruptici die het volk naar de verdommenis helpen. En dat zonder aanziens des persoons aub! De hier gepubliceerde commentaren vallen in het niet bij hetgeen er in het dagelijkse eilandelijke leven geschiedt .Richt uw hopelijk vlijmscherpe kritiek in eerste instantie op de bron de kwaads! Dank u. ( of maakte u ooit ook deel uit van de elite? – welke partij ook al weer?- En was u toen ook zo scrupuleus ?).

 2. @Fred de Haas

  Idd over welk commentaar heeft u het. Het betreft in bovenstaande namelijk de “bron” uit de Amigoe.

 3. caribbeancynic

  @Fred de Haas:
  Kunt u (en anderen) duidelijk maken tegen welk commentaar bezwaar wordt gemaakt?
  De discussie wordt anders wel erg onduidelijk

 4. Fred de Haas

  Ik maak bezwaar tegen het laag-bij-de-grondse commentaar dat door de Knipselkrant wordt gepubliceerd. Ik begrijp dat het tijd kost om alles te screenen, maar als je enig niveau wil blijven houden is dat wel nodig.

 5. stanley Held

  Wordt niet boos. Dit mag. Ook ik ben met bepaalde dingen niets eens.

 6. Failliet VS is een echt gevaar met hun ziekelijke bemoeizucht wereldwijd. Alles en iedereen moet maar naar de pijpen dansen van übermensch Oblablama. En iedereen knikt klakkeloos maar ja en volgt deze praatjesmaker, deze wolf in schaapskleren. Stop it now!

 7. Ms Wiels blijft heen en weer fietsen tussen het Haagse en Korsou. Goed tegen de obesitas.

 8. Abraham Mossel

  FF een vraag werkt (?) Fraudelyne nu op Curacrim of in Den Haag.

 9. Uitzetten deze dame!!!!!!!!!!!!!!!!!!! En dan nog op de foto met Madam

 10. En waarom dan word deze persoon hier dan nog wel toegelaten?-eruitzetten die figuren-heeft Curacao echt niet nodig.

 11. Te gek allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *