Amigoe | Ultieme poging in overleg aannemers-cao

Ultieme poging in overleg aannemers-cao| Foto Edsel Sambo

Ultieme poging in overleg aannemers-cao | Foto Edsel Sambo

WILLEMSTAD — Vertegenwoordigers van vakbond SGTK en aannemersvereniging AAV komen vandaag samen bij het bureau van de Landsbemiddelaar in een ultieme poging om de impasse in de onderhandelingen te doorbreken.

Dit bevestigt bijzondere bemiddelaar Randolph Gijsbertha. Voor het overleg van vanmiddag heeft Gijsbertha ook de Isla-raffinaderij uitgenodigd.

AAV en SGTK, dat opkomt voor de belangen van werknemers in dienst van aannemersbedrijven op het Isla-terrein, zaten gisteren ook al om de tafel. Tijdens dit overleg wisten de partijen het wederom niet eens te worden over de invulling van het financiële plaatje van de cao, verklaarde SGTK-voorzitter Alcides Cova vanochtend. De AAV kwam gisteren met een voorstel, maar hiermee ging de SGTK niet akkoord.

In een toelichting stelt Gijsbertha dat de partijen al over het merendeel van de punten een akkoord hebben bereikt. Het enige wat nog rest is de financiële paragraaf. Hieronder vallen salarisverhoging, bonus en vakantietoelage. Gijsbertha denkt dat de partijen tot een akkoord kunnen komen, mits er een redelijk en billijk voorstel op tafel komt. Hij is voornemens om zelf met een eindvoorstel te komen, indien de partijen er samen niet uitkomen.

Voor de vergadering van vanochtend heeft Gijsbertha ook de Isla-raffinaderij uitgenodigd. In een toelichting stelt hij dat verhogingen, die in de cao worden opgenomen, toch door iemand betaald moeten worden. Deze zullen namelijk worden doorberekend in de tarieven die de aannemersbedrijven van de Isla-raffinaderij zullen vragen. Hierin speelt ook een rol dat de raffinaderij vorige week in een vergadering met SGTK, AAV en de regering, heeft aangegeven eventuele salarisverhogingen voor haar rekening te zullen nemen.

Gijsbertha blijft ondanks alles optimistisch dat de partijen, misschien nog niet vandaag, maar er uiteindelijk toch uit zullen komen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *