Amigoe | Un Kòrsou Hustu wil interministeriële aanpak criminaliteit en vandalisme

 Un Kòrsou Hustu wil interministeriële aanpak criminaliteit en vandalisme

Un Kòrsou Hustu wil interministeriële aanpak criminaliteit en vandalisme

WILLEMSTAD — Politieke partij Un Kòrsou Hustu wil, in het geval dat deze een plekje krijgt in de regering, graag de portefeuilles Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw), Onderwijs en Justitie bekleden.

Dit om de problematiek in de gemeenschap, waarbij men geen respect toont voor elkaar of voor eigendommen van anderen, aan te pakken. Deze uitspraak doet Omayra Leeflang, leider van de politieke partij, na te hebben geconstateerd dat twee van de ‘banki hustu’ (rechtvaardige bankjes), langs wegen op het eiland heeft geplaatst, vernield of gestolen zijn.

Leeflang laat desgevraagd aan de Amigoe weten dat deze acties een negatieve reflectie zijn van de gemeenschap. “Wij waren al op de hoogte dat dit soort dingen in de gemeenschap gebeuren, zoals agressief omgaan met publiek eigendom en criminaliteit: men steelt maar raakt. Deze gebeurtenis is gewoon een bevestiging voor de politieke partij. Maar we zijn helemaal niet gedemotiveerd”, aldus Leeflang. De partij heeft ‘rechtvaardige bankjes’ op verschillende plekken laten plaatsen, daar waar geen zitplaatsen waren om op de bus te wachten. Nu echter stelt deze: “Na minder dan een week, op 9 en 10 april, hebben wij geconstateerd dat een bank bij de busstandplaats bij botica Muizenberg is vernield en dat een bank in de wijk Ser’i Kandela is verdwenen.” Un Kòrsou Hustu stelt verder dat het betonnen gedeelte van de bank bij botica Muizenberg sporen heeft die van autobanden afkomstig lijken te zijn. Dit is inmiddels vervangen.

Leeflang denkt deze problematiek in de gemeenschap aan te pakken door in principe de portefeuilles Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (met nadruk op arbeid), Onderwijs en Justitie te bekleden, indien de partij na de verkiezingen in september een plek in de regering krijgen. De partij is echter ook bereid om andere portefeuilles op zich te nemen, bijvoorbeeld, zoals eerder aangegeven, de portefeuille Economie.

“Met Soaw kunnen we werken aan het creëren van werkgelegenheid, met de onderwijsportefeuille kunnen we aan vakgericht onderwijs werken dat aansluit op de vraag op de arbeidsmarkt. De justitieportefeuille willen we uitbreiden naar meer dan het vangen van criminelen alleen, we willen instanties zoals jeugdreclassering inzetten. Onze partijlijst is in juni klaar en hierop zullen experts staan op het gebied van arbeid, onderwijs en justitie. Deze mensen hebben ervaring en kennis van deze onderwerpen”, aldus Leeflang.

Bron: Amigoe

 

7 Reacties op “Amigoe | Un Kòrsou Hustu wil interministeriële aanpak criminaliteit en vandalisme

 1. Ik snap niet dat ze nog bestaan.

 2. Nou, dat loog de media…

 3. Het gerucht gaat dat dat gerucht niet waar is.

 4. Het gerucht gaat dat die jaccobacoba aan de lopende band cheques had uitgeschreven voordat ze aftrad destijds. Nee, weg met deze kliek.

 5. op de foto zie ik een groepje keurige heren en dames.
  eigenlijk heb ik daar iets op tegen.
  ze stralen niet veel uit behalve dat ze er echt keurig uit zien.
  geen daadkracht, geen mededogen, maar van die katholieken die op zondag met het hoedje op in de kerk zitten.
  en dan denken: wij zijn netjes…
  ik hoop dat ik me vergis en dat ze echt iets voor het volk willen doen.
  misschien ga ik toch op ze stemmen, puur omdat ik denk dat de andere partijen niet deugen of minder deugen.
  PS, MFK en MAN zijn bewezen maffiapartijen.
  PAR en PNP, heb ik ook veel bedenkingen bij.
  PAIS is een laffe partij zonder ballen.

 6. Na al die jaren heeft leeflang op al deze terreinen niks weten te bereiken: economie vertoont een dead-line, onderwijs is ingestort en Curaçao is crimineler dan ooit…ja, laten we het eens inter-ministerieel gaan proberen.

 7. Een partij die zich druk maakt om bushalte bankjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *