Amigoe | Uniek Curaçao vindt pootafdruk, lijkt op panter

Mogelijke pootafdrukken van panter gevonden | Foto Uniek Curacao

Mogelijke pootafdrukken van panter gevonden | Foto Uniek Curacao

BÁNDABOU — Projectcoördinator van Stichting Uniek Curaçao Terence Ching zei eerder nog tegenover de Amigoe dat er niet genoeg bewijs was om te geloven in het bestaan van een panter op Bándabou, maar nu is hij afgelopen vrijdag een pootafdruk tegengekomen bij Boka Patrick die volgens hem wel verdacht veel wegheeft van een panterpootafdruk.

Ching en zijn collega’s hebben foto’s gemaakt (zie hiernaast) en deze voor een second opinion naar het buitenland gestuurd.

Volgens de projectleider van Uniek Curaçao is deze pootafdruk heel anders dan de sporen die ze normaal tegenkomen bij Boka Patrick. Meerdere mensen hebben deze pootafdrukken in de buurt van Boka Patrick gezien, adus Ching. Hij vind het belangrijk dat er meerdere foto’s gemaakt en verzameld worden. Dit om vast te kunnen stellen hoe groot het dier is. Aan de hand van deze informatie kan ook geconstateerd worden of er één of meerdere panters zijn.

Volgens Ching zijn er in de omgeving van Boka Patrick veel bergen en grotten, wat een panter een fijne leefomgeving zou vinden. Ching geeft aan dat er nog steeds onvoldoende bewijs is om met zekerheid te zeggen dat de panter bestaat.

Hij roept de bevolking van Curaçao op om te blijven genieten van de natuur. Naar zijn mening is de eventuele panter erg schuw en zal hij wegrennen als hij mensen ziet.

Bron: Amigoe

9 Reacties op “Amigoe | Uniek Curaçao vindt pootafdruk, lijkt op panter

 1. LaStiwz: als ik Minister van Justitie wordt in de nieuwe partij van Herbie, benoem ik jou met je opmerkingsgave en decuctievermogen tot Hoofd Recherche !!! En Sonny betaalt je als Minister van Financien een mega salaris … 🙂

 2. Overigens twijfel ik of de linker foto hier op Curacao is genomen. De laatste keer dat ik zulk een duidelijk profiel in het zand heb gezien is jaren geleden.

  Banden op Curacao hebben geen profiel.

 3. Ik zag vanochtend ook deze foto’s in de Amigoe staan. Zonder onderschrift, waardoor het lijkt dat de rechterfoto van de Bandabouse panter is.

  Zoiets had ik van de Vigilante verwacht. Het (????) deel van de bevolking neemt nu aan dat er een panter is. Er zijn toch foto’s van een pootafdruk.

 4. @LaStiwz,

  Haha, wel héél snel gevonden en ontmaskerd!

 5. Ik weet niet waar die rechter foto vandaan komt.

  @Redactie, hebben jullie die gevonden of is deze door iemand aangeleverd als zijnde een van de bandabouse panter.

  If so, dan heeft die foto het wel heel snel tot “siencefieldnotebooks” foto gemaakt.

  Even naar beneden scrollen en de foto een kwart slag draaien:
  https://sciencefieldnotebooks.wikispaces.com/Florida+Panther-Montana

 6. Het exclusieve Panter recept.

  Men neme:
  1 kilo boetseerklei;
  1 iPhone of soortgelijk;

  De klei vervormen naar een pootafdruk;
  Afdruk in zand maken;
  Foto maken.

  Extra advies, met dank aan Potver3:
  Maak meerdere afdrukken in het zand!

  Kippenveren of muizenstaarten op ongeveer 37 cm van de pootafdruk geven een extra waarborg van echtheid.

 7. De vermeende panter zal niet zijn komen overzwemmen van Venezuela, Aruba o.i.d. Iemand zal de panter als huisdier moeten hebben gehouden. Wie dat was moet toch bij omwonenden en/of familie bekend zijn. Dus wie mist die panter ?
  ( als er al een panter ronddwaalt…..Geitenkadavers gevonden? Kippenveren en wat dies meer zij?. De panter moet toch eten! Maar misschien lust ie alleen maar broodjes aap !).

 8. Hinkt deze panter op een (1) poot?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *