Amigoe | Uniqa-deal nog niet afgerond

Uniqa-deal nog niet afgerond

Uniqa-deal nog niet afgerond

WILLEMSTAD — De verkoop van Uniqa, het dochterbedrijf van UTS in Suriname, is nog steeds niet afgerond. Eind vorig jaar kwam UTS tot overeenstemming over de verkoop van het noodlijdend mobielbedrijf in Suriname.

Maar het overeengekomen bedrag, volgens ingewijden een bedrag van rond de 5 miljoen dollar, is nog steeds niet overgemaakt.

Begin dit jaar verklaarde UTSdirecteur Paul de Geus tegenover de Amigoe dat zijn bedrijf overeenstemming had bereikt over de verkoop van Uniqa. Hij kon indertijd vanwege een non disclosure agreement niet in details gaan, over wat de partijen eind vorig jaar in een akkoord hadden bereikt.

Ingewijden melden nu dat er overeenstemming is bereikt, niet met concurrent Digicel, maar met een bedrijf, waar de huidige directeur van Uniqa in Suriname in participeert.

Tussen de partijen is afgesproken dat het bedrag overgemaakt zou worden, maar voor zover deze krant heeft kunnen nagaan, is dat nog steeds niet gebeurd. Maar betrokkenen bij UTS/Uniqa gaan ervan uit dat deze zaak op een nette manier zal worden afgesloten.

UTS was sinds 2012 actief bezig met de zoektocht naar een koper voor Uniqa. Uniqa ontstond als een joint venture tussen UTS en Intelsur, en werd in 2007 opgericht.

Het bedrijf kreeg moeilijk voet aan de grond in Suriname en heeft nooit met winst gedraaid, maar juist flinke verliezen geleden. Eind vorig jaar verklaarde toenmalig Telecomminister Earl Balborda (PNP) in de Staten dat de Uniqa in 2011 en 2012 een verlies heeft geleden van 18 miljoen gulden.

In 2013 kwam daar een verlies van 33 miljoen bovenop. Deze verliezen drukten zwaar op de begroting van UTS, dat in 2013 een verlies leed van 29 miljoen gulden.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Uniqa-deal nog niet afgerond

  1. Balborda is ontmaskerd als de man die familie als zijn assistenten aannam (assistenten van wat? Balborda is opgeleid als assistant personeelszaken, dat is salarissliprinter!) en andere familie stukken grond gaf ver onder de kostprijs.

    Wat een klootzak!

  2. UTS is geen bedrijf van de Geus maar van de overheid! De Geus doet alsof het ”zijn bedrijf” is.

  3. Eind vorig jaar verklaarde toenmalig Telecomminister Earl Balborda (PNP) in de Staten dat de Uniqa in 2011 en 2012 een verlies heeft geleden van 18 miljoen gulden.

    In 2013 kwam daar een verlies van 33 miljoen bovenop. Deze verliezen drukten zwaar op de begroting van UTS, dat in 2013 een verlies leed van 29 miljoen gulden. […]

    Ze praten over tientallen miljoenen alsof ze het over een paar tientjes hebben. Wat doet die man nog op die stoel en waar zijn al die miljoenen precies naar toe? Hoezo ”verlies” ? Bij verlies is er altijd iemand die KRIJGT !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *