Amigoe | Urban Chase wint Guardian Group Best in Business Award

Guardian Group Best in Business Award

Een extatische Xavier Navarro van Urban Chase na het winnen van de Best in Business Award 2016

WILLEMSTAD — Urban Chase won gisteren de Guardian Group Fatum Best in Business Award 2016. Xavier Navarro nam de prijs, een cheque van 10.000 gulden, in ontvangst.

Urban Chase, een game-app, is van de jongens van de populaire muziekgroep Area 51 en Margin Entertainment. In het spel, dat zich op Curaçao afspeelt, moeten personen objecten ontwijken en munten verzamelen om punten te halen. Daarnaast komen ook bekende atleten als Andrelton Simmons en Churandy Martina in het spel voor. Met dit spel willen de jonge makers Curaçao op de kaart zetten en lokale ‘helden’ eren, zei een verraste en blije Xavier Navarro bij de prijsuitreiking.

Op de tweede plaats eindigde Caag Software en gezond voedsel-producent Noosh sloot de top-3 af. De Guardian Group Fatum Best in Business Award erkent bedrijven die in kunnen spelen op uitdagingen door de volgende pilaren centraal te stellen: de passie voor excellentie, de drive om te innoveren en het harde werk dat gepaard gaat met elke succesvolle onderneming.

De prijs werd dit jaar voor de negende keer tijdens de jaarlijkse Pensioen- en Bedrijvendag van de verzekeraar uitgereikt.

Aov afschaffen?

De elfde editie van de Guardian Pensioen- en Bedrijvendag vond plaats bij het Santa Barbara Resort. Het centrale thema dit jaar was Building the Future (bouwen aan de toekomst). Sprekers Eugene Rhuggenaath (minister van Economische Ontwikkeling, PAR) en Steven Martina (CEO van Guardian Group Fatum Dutch Caribbean) keken naar de economische ontwikkeling op Curaçao en de toekomst van ons sociale zekerheidsstelsel, dat onder druk staat. De centrale vraag gistermiddag was ‘Bent u bereid van uw recht op aov af te zien als uw pensioenuitkering hoger is dan het bestaansminimum?’. Volgens Martina is de aov in zijn huidige vorm niet duurzaam, structureel of zelfs toereikend. Het belang van een duurzaam sociaal zekerheidsstelsel is een randvoorwaarde als we ‘lang willen leven’ en voor ‘toekomstige generaties’ willen zorgen. We kunnen volgens de topman trots zijn op ons stelsel dat voldoet aan alle criteria van de ‘eerste wereldlanden. Qua structuur en dekking ziet het er goed uit. De collectieve lastendruk op Curaçao ligt tussen de 34 en 38,5 procent. “Het zou prettig zijn als dat toereikend was, maar helaas.”

Solidair versus zelfredzaamheid

Door de jaren heen zijn er verschillende wijzigingen in het aov-stelsel doorgevoerd. De uitkering werd meerdere keren verhoogd tot maximaal 861 gulden per maand nu. De premies zijn gestegen. Ook is de loongrens verhoogd, evenals de pensioengerechtigde leeftijd van 60 naar 65 jaar. Toch is het gat tussen de inkomsten en de uitgaven van het aov-fonds niet gedicht. Dit zal in de toekomst zelfs stijgen naar 1,7 miljard gulden in 2034. Dat blijkt uit de berekeningen van de SVB.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Urban Chase wint Guardian Group Best in Business Award

  1. Vroeger wonnen bedrijven met enige omvang en status deze prijs, goals Barista.

    Tegenwoordig winnen nietszeggende hobbyisten.

    Sorry Fatum, maar jullie award stelt niets meer voor. Ik zou hem niet eens in ontvangst nemen als ik hem won.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *