Amigoe | UTS betwist bevoegdheid Rekenkamer

UTS betwist bevoegdheid Rekenkamer | FOTO JEU OLIMPIO

UTS betwist bevoegdheid Rekenkamer | FOTO JEU OLIMPIO

WILLEMSTAD — Het diepgaande onderzoek naar het beleid van telecombedrijf UTS heeft vertraging opgelopen, omdat UTS de bevoegdheid van de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) voor een dergelijk onderzoek betwist.

Dat meldt de ARC in een brief aan de Staten. Op 9 december 2014 is in een openbare vergadering van de Staten een motie aangenomen, waarin aan de Rekenkamer verzocht werd om een diepgaand onderzoek in te stellen naar het gevoerde beleid van UTS en haar dochterondernemingen vanaf het jaar 2010.

In april 2015 kondigde de ARC per brief het onderzoek bij UTS aan. In mei heeft de Rekenkamer contact opgenomen met UTS om met het onderzoek te starten. Het opstarten van het onderzoek heeft echter vertraging opgelopen omdat UTS de bevoegdheid van de Rekenkamer om een dergelijk onderzoek te verrichten, betwist. Dat doet UTS op grond van een interpretatie van de Landsverordening Algemene Rekenkamer Curaçao.

De Rekenkamer echter is van mening dat zij volledig bevoegd is in deze. Ondanks herhaaldelijk contact met UTS over dit onderwerp, is het bedrijf niet van standpunt veranderd.

De partijen zijn er nu mee akkoord gegaan om het geschil aan een onafhankelijke derde voor te leggen. Het zal nog een maand duren voordat er uitspraak wordt gedaan over dit onderwerp.

Bron: Amigoe

4 Reacties op “Amigoe | UTS betwist bevoegdheid Rekenkamer

  1. Als transparantie je integriteit aantast….zwijg je beter in alle talen 🙂

  2. Ik heb UTS weken geleden een e-mail gestuurd (naar het e-mail adres op hun website) en wacht nog steeds op antwoord.

    Van de andere kant, ik heb nooit problemen met mijn vaste telefoonlijn, mijn Chippienummer en hun internet is ook altijd ok dus ik kan zeggen dat ik zeer tevreden met ze ben.

  3. jammer dat de ARC zijn werk niet mag doen ik betaal al jaren voor 32 MB maar nog steeds maar 16 MB en allerlei smoesje maar kortingen op deze rekening ho maar. als ze zo al met hun klanten omgaan kun je je dan voorstellen hoe de boekhouding is. Marr ja statenleden hebben dat niet, denk niet dat deze voor 32 MB betalen en 16 mb krijgen daar kan het wel.

  4. Als UTS/ Paul de Geus zich zo met hand en tand verzet tegen een onderzoek door het ARC welke conclusie trekt een buitenstaander dan? En nog iets : UTS is toch een Overheidsbedrijf ? Dus het verzet van UTS heeft de instemming van het kabinet/ betreffende minister. Ook de Staten hullen zich zo als zo vaak in stilzwijgen. Geeft toch te denken! Wie eten er allemaal uit de UTS-ruif?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *