Amigoe | UTS gaat weer investeren in TeleCuraçao

UTS zet de opgeschorte investeringen in televisiemaatschappij ATM (TeleCuraçao) weer door

UTS zet opgeschorte investeringen in televisiemaatschappij TeleCuraçao weer door

WILLEMSTAD — Telecombedrijf UTS zet de opgeschorte investeringen in televisiemaatschappij ATM (TeleCuraçao) weer door. Dit bevestigt UTS-directeur Paul de Geus.

Het bedrijf stelt dat een besluit vanuit de politiek over de toekomst van ATM te lang heeft geduurd. “Wij kunnen het bedrijf niet meer achteruit laten gaan. Wij nemen onze verantwoordelijkheid.”

De discussie over de toekomst van ATM wordt op dit moment op politiek niveau gevoerd. De vraag is: wat moet er met TeleCuraçao gebeuren. Moet het een commercieel station worden of een publieke omroep die alleen afhankelijk is van overheidssubsidies? In 2013 werd aangegeven dat ATM direct onder de regering geplaatst zou worden en weggehaald zou worden bij UTS. Maar een formeel besluit hierover is nog niet genomen.

Het uitblijven van een formeel besluit en het feit dat de politiek ook nog een beslissing moet nemen over de toekomst van UTS, is volgens UTS-directeur Paul de Geus aanleiding om ‘de verantwoordelijkheid te nemen’. “TeleCuraçao is actief in een zeer concurrerende markt. Wij kunnen niet meer blijven wachten op een definitief besluit. Vooruitlopend op wat gaat er gebeuren nemen wij onze verantwoordelijkheid. Wij zetten onze investeringen, die wij on hold hadden gezet, nu door.”

De Geus wilde vanochtend om concurrentie-redenen niet ingaan op de hoogte van deze investering. “Maar het gaat om investeringen in personeel, technologie en programma’s”, was alles wat de UTS-directeur wilde zeggen. Hij ging ook in op kritiek vanuit de politiek dat UTS ‘gemeenschapsgeld’, plaka di pueblo, zou investeren.

“Dit klopt niet. UTS heeft nooit subsidie gekregen. Het gaat om geld dat op Curaçao door onze activiteiten is gegenereerd. Dat geld gaan wij investeren, maar dat doen ook andere bedrijven zoals Digicel en Flow.”

In het kader van de verantwoordelijkheid nemen is ook besloten dat ATM één general manager zal krijgen. Tot voor kort had het bedrijf twee managers, namelijk Hugo Lew Yen Tai en Renny Oelhers. Maar de laatste heeft volgens De Geus inmiddels een nieuwe functie binnen UTS gekregen, waardoor Lew Yen Tai als enige manager doorgaat. Formeel is Paul de Geus de statutair directeur van ATM.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | UTS gaat weer investeren in TeleCuraçao

  1. Maakt niet uit Marlon; als de stroom weer eens een keer uitvalt heb je geen decoder en geen telefoonlijn meer nodig !!… 🙂

  2. Ik snap niet dat TDS/UTS nog steeds gebruik maskt van decoders.
    Waarom maken zij niet gebruik van de telefoonlijnen zials in Nederland en andere ontwikkelde landen. Of zie ik het weer verkeerd ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *