Amigoe | UTS onderzoekt fraude bij TDS

1,4 miljoen over 2012

UTS onderzoekt fraude bij TDS

WILLEMSTAD — Telecombedrijf UTS heeft een werknemer ontslagen nadat er fraude was geconstateerd bij dochterbedrijf TDS. Dit bevestigt UTS-directeur Paul de Geus. De fraude hield in dat tal van personen een TDS-aansluiting kregen zonder dat zij hiervoor hoefden te betalen.

De fraude kwam volgens De Geus aan het licht tijdens een reguliere audit van het bedrijf. Hierbij kwamen een aantal vreemde zaken aan het licht die niet door de beugel konden. Hierop is een apart onderzoek opgestart dat meer gevallen van illegaal verkregen ‘blackboxen’ heeft opgeleverd. Het onderzoek richt zich op wat er nu precies is voorgevallen in deze zaak en of meerdere TDS-werknemers zich met soortgelijke constructies bezig hielden.

De Geus wilde zich vanochtend niet in details uitlaten over de omvang van de fraude en wat de gevolgen zullen zijn voor degenen die zonder te betalen een TDS-abonnement kregen. Hij stelde dat hij eerst de definitieve resultaten van het onderzoek wil afwachten. In ieder geval is de bewuste werknemer ontslag aangezegd en is deze persoon niet meer werkzaam bij het bedrijf, aldus de UTS-directeur.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | UTS onderzoekt fraude bij TDS

  1. Dus m.a.w de fraudeur onderzoekt zichzelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *