Amigoe | UTS sleept Digicel voor de rechter

Rechter buigt zich overtwist tussen ARC en UTS

Digicel is op de aankoop van Uniqa teruggekomen

WILLEMSTAD — UTS gaat gerechtelijke stappen nemen tegen Digicel International Finance Limited (DIFL) over de verkoop van telecombedrijf Uniqa in Suriname. Met de transactie was een bedrag van 5 miljoen dollar, zo’n 9,2 miljoen gulden gemoeid.

In juni van dit jaar kwamen UTS en DIFL de verkoop overeen van Uniqa, maar Digicel is nu op de verkoop teruggekomen.

Het besluit om Digicel voor de rechter te slepen werd genomen in een vergadering van de Raad van Commissarissen van UTS van 17 december. UTS is niet te spreken over het feit dat Digicel nu terug wil komen op een al ondertekend contract. Het bedrijf laat middels een persbericht weten bezig te zijn met alle mogelijke stappen om te garanderen dat Digicel het overeengekomen akkoord nakomt.

Het akkoord over de verkoop van Uniqa werd gesloten tussen DIFL en de holding waaronder het Surinaamse mobiele telecombedrijf onderviel, namelijk Dutch UTS (DUTS). Dit akkoord ging ervan uit dat alle klanten/nummers aan DIFL zouden worden overgemaakt en dat het personeel ontslagen zou worden. UTS ging ervan uit dat de koopovereenkomst het einde van zijn activiteiten in Suriname zou betekenen. Maar nu blijkt dat nadat UTS van zijn kant aan alle voorwaarden heeft voldaan, Digicel op de transactie terugkomt. Voor UTS reden om nu naar de rechter te stappen.

De investering van UTS heeft het bedrijf geen goed gedaan. Sinds de oprichting in 2007 tot en met vorig jaar heeft het dochterbedrijf van UTS in Suriname, Uniqa, een operationeel verlies geleden van 157 miljoen gulden. In april van dit jaar verklaarde UTS-directeur Paul de Geus tijdens een presentatie van zijn bedrijf dat deze cijfers in een correct daglicht gezien moeten worden, gezien de vele kosten die als inkomsten van Uniqa die naar UTS terugvloeiden. Het ging hierbij betalingen voor diensten die van UTS worden ingekocht en waarvoor betaald moest worden, rente op een lening die Uniqa bij UTS had lopen en belastingafdrachten. Hierdoor zou van het operationele verlies een effectief verliesbedrag van 59 miljoen gulden overblijven, aldus De Geus indertijd.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | UTS sleept Digicel voor de rechter

  1. caribbeancynic

    Geen journalist die even Digicel heeft gebeld voor commentaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *