Amigoe | UTS-vakbond wil gehoord worden bij ARC-onderzoek

UTS-vakbond wil gehoord worden bij ARC-onderzoek

UTS-vakbond wil gehoord worden bij ARC-onderzoek bij UTS management en beleid

WILLEMSTAD — UTS-vakbond Sitkom schaart zich achter de Statenmotie om de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) te belasten met een onderzoek bij UTS en haar management en naar het gevoerde strategisch beleid bij haar dochterbedrijven.

Maar Sitkom roept zowel de regering als de Staten op dit onderzoek zo uitgebreid mogelijk te laten doen en om haar te betrekken bij dit onderzoek. Sitkom vindt dat het onderzoek alle statutaire organen van UTS moet omvatten, dus de handelingen van de directeur en de Raad van Commissarissen, ook rekening houdend met het gevoerde financieel beleid.

Dit is volgens de vakbond noodzakelijk om een zo transparant mogelijk rapport te kunnen uitbrengen met het doel een eerlijk beeld te geven van de processen die hebben plaatsgevonden en of die op ‘the best management performance level’ zijn uitgevoerd.

De UTS-vakbond vindt dat er nu eindelijk eens duidelijkheid moet komen over het bij UTS gevoerde beleid en de manier waarop er met de eigendommen van het volk wordt omgegaan.

“Daarom willen wij duidelijk stellen dat wij als een van de belangengroepen constant op de hoogte moeten worden gehouden van de ontwikkelingen aangaande dit bedrijf, haar dochtermaatschappijen en haar andere business units, wat tot nu op allerlei wijzen vermeden werd door de officiële partijen. Per slot van rekening moet het personeel op een objectieve basis op de hoogte zijn van wat er van hun bedrijf is geworden en wat er met het bedrijf gaat gebeuren.”

Sitkom constateert dat haar leden te lang in onzekerheid zijn gehouden met betrekking tot de gang van zaken bij UTS. De vakbond is dan ook van mening dat zij als partij gehoord moet worden bij het onderzoek dat de ARC zal gaan uitvoeren bij UTS.

Geen van de actoren betrokken bij UTS mag bij het onderzoek worden uitgesloten, aldus Sitkom, om de integriteit van het onderzoek geen schade te berokkenen.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | UTS-vakbond wil gehoord worden bij ARC-onderzoek

  1. Nog zo’n zakkenvuller. Het houdt maar niet op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *