Amigoe | UTS wil alle aandelen van Ctex in handen krijgen

 UTS wil alle aandelen van Ctex in handen krijgen

UTS wil alle aandelen van Ctex in handen krijgen

WILLEMSTAD — De operationele kosten van datacenter Ctex (Curaçao Technology Exchange N.V.) worden vanaf volgende maand niet meer door overheidsbedrijf UTS gedragen.

Wel werkt het telecombedrijf aan een offerte om de enige aandeelhouder van het datacentrum te worden. Dat schrijft ochtendblad Vigilante.

UTS hoopt via een ‘buy-out’ de inbreng van de andere vier aandeelhouders te kunnen overnemen. Daarnaast hoopt het telecombedrijf een strategische partner voor Ctex te vinden. Sinds het vertrek van ceo Anthony de Lima stopt de overheids-nv geld in Ctex om de dagelijkse operatie draaiende te houden. De financiële positie van het bedrijf is slecht; sinds de opening wordt het geplaagd door tegenslag.

Ctex opende officieel zijn deuren in maart 2014. Met de bouw van Ctex was 28 miljoen dollar gemoeid. UTS is een van de partners van het datacenter en investeerde 5 miljoen dollar in het project. Voor de participatie in het project kreeg UTS preferente aandelen en wist een winstgarantie van 3 procent te bedingen. UTS zou als ‘preferred provider’ van de bedrijven die zich in het datacenter hebben gevestigd een nieuwe markt aanboren, waartoe het eerst geen toegang had.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | UTS wil alle aandelen van Ctex in handen krijgen

  1. Anthony de Lima, a true Yu di Korsow volgens de van megafraude verdachte gevallen bankdirecteur Eric Garcia, dagelijks in cafe de Heeren te bewonderen met Centrale Bank directeur Romero die ondanks zijn megasalaris er in slaagt om tot ongenoegen van zijn collega’s dagelijks al vroeg in de auto naar Zuikertuintje te stappen, kan trots zijn op de puinhoop die hij heeft achter gelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *