Amigoe | Vals alarm over ‘dode’ politieduiker

Bij vertrek cruiseschip duiker bijna verongelukt in haven Aruba

Bij vertrek cruiseschip duiker bijna verongelukt in haven Aruba

ORANJESTAD — Een duiker van de politie ‘had wel dood kunnen zijn’ door het vertrek van een cruiseschip, schrijft nieuwssite Noticiacla. Vorige week woensdag zou een gevaarlijke situatie ontstaan zijn bij het vertrek van de ‘Pacific Princess’.

Maar de directeur van Aruba Ports Authority (APA), Jossy Figaroa, zegt dat het vals alarm was.

Een politieduiker was inderdaad in het water voor een veiligheidscontrole. Figaroa: “Vanaf het cruiseschip kwam het bericht dat een reddingsvlot naar beneden zou zijn gevallen. De riskmanager is daarvan op de hoogte gesteld en alles is volgens de normale procedures verlopen.” Er is onderzocht wat er precies is gevallen en dat bleek een hoes van een reddingsvlot te zijn. “Vanwege de veiligheid hebben we besloten dat op te laten duiken.” De havenmeester is degene die uiteindelijk deze beslissing neemt.

Volgens procedure

Volgens Noticiacla zag iemand dat er een duiker van de politie in het water was en zonder diens waarschuwing had de duiker het misschien niet overleefd als het cruiseschip toen was vertrokken. Figaroa spreekt dit echter tegen en zegt dat er onterecht alarm is geslagen. “Iedereen was geïnformeerd, het is allemaal volgens de procedures verlopen. Zo was er gewoon een loods aan boord en het cruiseschip is zonder vertraging vertrokken.” Wel heeft APA vanmorgen een vergadering gehad met alle betrokkenen om uit te zoeken hoe het mogelijk is dat dit verhaal de wereld in is gegaan.

Bron: Amigoe

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *