Amigoe | Van der Horst evalueert verzelfstandiging Rijbewijzen

Van der Horst evalueert verzelfstandiging Rijbewijzen

Van der Horst evalueert verzelfstandiging Rijbewijzen

WILLEMSTAD — Minster Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) wil de mogelijkheid laten onderzoeken om het Bureau Rijbewijzen op Curaçao op afstand te zetten.

De minister wil in kaart brengen wat de voor- en nadelen zijn van een dergelijke reorganisatie van het Bureau dat op Curaçao is belast met de uitgifte van rijbewijzen.

De visie van de minister gaat ervan uit dat het verzelfstandigde Bureau Rijbewijzen zal moeten functioneren als het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Nederland. Het CBR is Nederland een een publiekrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan (zbo). Het CBR is door de Nederlandse minister van Infrastructuur en Milieu belast met een verkeersveiligheidstaak: het beoordelen van de rijvaardigheid en medische geschiktheid van bestuurders en de vakbekwaamheid van professionals in transport en logistiek.

In de visie van Van der Horst moet het Bureau Rijbewijzen rijvaardigheid van autobestuurders gaan beoordelen. Aan de hand van deze beoordeling krijgen de bestuurders een rijbewijs van de overheid. In de evaluatie wil de minister duidelijkheid krijgen over wat de voor- en nadelen zijn van dit systeem voor Curaçao.

Van der Horst wil het functioneren van het Bureau gaan verbeteren, ondanks het gebrek aan personeel waarmee de instantie op dit moment kampt. In het kader van het verbeteringstraject zullen er binnenkort examens worden afgenomen conform de op dit moment geldende verkeerswet. Voor dit jaar staat ook digitalisering van het bureau op de agenda, om zo efficiëntie te verhogen en de kans op fraude te minimaliseren.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Van der Horst evalueert verzelfstandiging Rijbewijzen

  1. Het zal wel teveel gevraagd zijn, maar een vakopleiding (en vergunning) voor rij-instructeurs zou ook welkom zijn. Misschien ook een schone taak voor een nieuw bureau Rijvaardigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *