Amigoe | VDC-hoofd mogelijk vandaag op non-actief

Het hoofd van de VDC zou de vrouw van voormalig PAIS-leider Alex Rosaria hebben bedreigd met een vuurwapen

Na bedreiging vrouw politicus Rosaria

WILLEMSTAD — Het hoofd van Veiligheidsdienst Curaçao (VDC), Michael Römer, zal mogelijk vandaag op non-actief worden gesteld, in verband met een onderzoek om onder meer uit te zoeken of hij inderdaad iemand heeft bedreigd.

Dat is de bedoeling, maar of dat echt gaat gebeuren laat even op zich wachten, melden welingelichte bronnen. Römer is nu niet aan het werk, hij heeft zich ziek gemeld.

De Landsrecherche Curaçao is bezig met een onderzoek naar Römer, nadat hij Elvira Rosaria-Statie, voormalig waarnemend MOT-hoofd en tevens de vrouw van de inmiddels opgestapte Pais-leider Alex Rosaria, had bedreigd. Aan de hand van het onderzoek van de Landsrecherche zal het Openbaar Ministerie een vervolgingsbeslissing moeten nemen, oftewel beslissen of Römer strafrechtelijk vervolgd moet worden of niet.

De bedreiging komt na een periode van stalking, omdat de vrouw de buitenechtelijke relatie met Römer zou willen beëindigen. Römer zou dit echter niet kunnen verkroppen en zou begin dit jaar zijn begonnen met haar te stalken. Op een bewuste dag zou Römer haar zelfs hebben bedreigd met een vuurwapen, waarschijnlijk zijn dienstwapen, en de politie moest ingeschakeld worden.

Statie zou hierover een verklaring hebben afgelegd bij de politie, die direct met een onderzoek zou zijn gestart. Hij werd niet aangehouden. De vrouw is volgens bronnen nu niet op het eiland. De reden hiervoor is onbekend, maar ze zou uit angst voor haar leven naar het buitenland zijn gevlucht. Dit terwijl Römer nog vrij en bewapend rondloopt. Velen begrijpen dit niet.

Römer zou van de overheid (lees demissionair premier Bernard ‘Ben’ Whiteman) de keuze hebben gekregen om zich even terug te trekken, terwijl het onderzoek naar hem loopt. Römer werd dus niet direct op non-actief gesteld, maar mocht kiezen om zich ziek te melden. Dit is echter ‘niet de beste manier om een onderzoek te laten verlopen’, aldus bronnen binnen de justitiële keten, ook aangezien het hoofd toch bepaalde werkzaamheden vanuit thuis kon (laten) verrichten. De man zou net als alle anderen met voorbeeldfuncties, ontwapend moeten worden, vooral vanwege het feit dat er hier sprake is van relationeel geweld/bedreiging. Er is hier dus duidelijk sprake van klassenjustitie, benadrukken critici.

Rosaria is zelf onbereikbaar voor commentaar. Dit is zeker begrijpelijk gezien de verliesperiode waarmee de politicus recentelijk te kampen heeft gehad. Er waren twee sterfgevallen in zijn familie; eerst overleed zijn moeder en daarna zijn zus. Vervolgens kreeg hij een politieke klap, nadat zijn partij van vier naar nul zetels is gezakt en hij ook minder persoonlijke stemmen heeft gekregen. Rosaria besloot zich hierna terug te trekken als leider van de partij.

De beslissing van de overheid om Römer alsnog op non-actief te stellen nu het nieuws is gelekt, zou vandaag en dus voor het ter perse gaan van deze krant, genomen worden. Demissionair premier Whiteman en het OM waren vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

Een officieel bericht van de overheid over de screening van ministers voor het kabinet-Koeiman laat dus ook op zich wachten.
Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | VDC-hoofd mogelijk vandaag op non-actief

 1. Geomaaly Martes neem de eer aan je zelf er is veel te veel over jouw in de publiciteit jouw imago is flink beschadigd laat het niet zo ver komen alle ogen zijn op j0uw gericht.

 2. Onbeschrijflijke blunder van een hoofd veiligheidsdienst.

  Maar een geschenk uit de hemel voor ons eiland: nu kunnen we zonder lange processen en mega ontslagvergoedingen van Schotte vazal Romer af.

  Geomaly Martes van de SOAB zou er ook zijn conclusies aan moeten verbinden en opstappen, maar conclusies ergens aan verbinden komt niet voor in het woordenboek van de Yu di Korsow.

  Bijltjesdag in het Schotte bolwerk. Nu Stella van Rijn nog.

 3. Romer is een totaal ongeschikte psycho, en Geomaly Martes van SOAB was verantwoordelijk voor zijn screening.

  Een waardeloze screening dus, waarschijnlijk onder druk van Schotte want Geomaly Martes heeft de ruggegraat van Alex Rosaria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *