Amigoe | Verdachten grootschalige drugssmokkel niet naar huis

Drugs uit Curaçao onderschept op zee

Verdachten grootschalige drugssmokkel niet naar huis

WILLEMSTAD — De zeven verdachten in de zaak van grootschalige drugssmokkel en het witwassen van geld, waaronder de zoon van een Statenlid, blijven vastzitten tot de inhoudelijke behandeling van de zaak over twee maanden.

Gisteren werd de rechtszaak pro forma behandeld omdat het onderzoek nog niet is afgerond. De groep wordt verdacht van drugssmokkel naar Nederland, tussen vorig jaar en eerder dit jaar, toen ze werden gearresteerd. Hierbij werd onder andere drie kilo cocaïne in beslag genomen, alsmede een luxe auto van het merk Audi.

Vier verdachten waren werkzaam op de luchthaven. Drie verdachten zijn recidivisten en twee worden ook verdacht van het witwassen van geld; een wordt het witwassen van een bedrag van 118.500 dollar ten laste gelegd en de aankoop van een Audi A5 met drugsgeld; de ander wordt het witwassen van een bedrag van 64.500 gulden ten laste gelegd.

Vijf advocaten vertegenwoordigen de zeven verdachten. Omdat het een grote, gecompliceerde zaak betreft, heeft de rechter aan het Openbaar Ministerie verzocht om twee dagen uit te trekken voor de behandeling ervan op 28 oktober en waarschijnlijk ook op 11 november.

De rechter achtte de beschuldigingen dusdanig, dat er geen sprake kon zijn van schorsing van de voorlopige hechtenis. De verdachten blijven dus allemaal vastzitten.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Verdachten grootschalige drugssmokkel niet naar huis

 1. Melvin mac cijntje blijft zitten waar hij zit.
  hij zou zijn zoon door dik en dun blijven steunen,samen uit samen thuis?

  zal ook zijn financiele middelen ten behoove van peperdure advocaten
  om zijn lieve zoon vrij te pleiten.
  mac cijntje weet het zeker Curacao zit vol met drugs hoe zal dat komen.

 2. It “runs in the family” bij dit soort lui.

 3. Melvin ‘Mac’ Cijntje heeft even overwegen om na de ontmaskering van zijn zoon als groot drugsdealer (waarvan Mac natuuuuuuuuuuuuuuurlijk niets afwist) af te treden.

  0.01 seconde om precies te zijn. Toen realiseerde Mac zich dat hij voor een 4 urige werkweek 15,000 per maand verdient.

  Misschien kan Mac (zijn bijnaam in de Staten is overigens Crack) samen met Amerigo Thode een vereniging voor hulp aan vaders van drugscriminelen oprichten?

  Schotte, zoon Brandon van school gestuurd wegens cocaine handel, wordt ook lid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *