Amigoe | Verdachten witwaszaak Van Rey nog vast

hennie van Rey-kippenvlees

Miljoenenen verstopt in kippenvlees

ORANJESTAD — Hendricus ‘Hennie’ van Rey heeft veel meer geld in vleescontainers naar Aruba gesmokkeld dan bekend gemaakt door justitie. De verdachte zou minstens 7,3 miljoen euro via zijn vleesverwerkingsbedrijf in Roermond naar Aruba hebben verscheept.

Dat schrijft De Telegraaf op basis van vertrouwelijke stukken uit het onderzoek, genaamd Fluor, die het dagblad heeft ingezien. De autoriteiten maakten eerder bekend dat 3,9 miljoen euro in beslag is genomen. De 7,3 miljoen euro werd volgens de onderzoeksstukken in twee zendingen naar Aruba verscheept, verstopt tussen bevroren vlees.

Van Rey werd eind juni opgepakt op Aruba en na enkele dagen detentie naar Nederland gebracht. Hij zit nog altijd vast. Volgens de Telegraaf kwam het onderzoek naar Van Rey voort uit een ander witwasonderzoek, genaamd Tunis. De hoofdverdachte van deze zaak was Ramon Helgers, mede-eigenaar van restaurant Madam Jeanette. Helgers is ook verdachte in het onderzoek naar Van Rey. Hij zit, samen met derde verdachte Rupert Genser, nog altijd vast, zo bevestigt het Arubaanse Openbaar Ministerie (OM) desgevraagd. Helgers wordt in de Nederlandse media een vaste zakenpartner genoemd van Van Rey. Hij komt uit het Limburgse plaatsje Herten en zou de familie Van Rey goed kennen. Beide onderzoeken zouden volgens Nederlandse media een relatie hebben met een drugsonderzoek in de Verenigde Staten.

Het OM wil het geldbedrag dat De Telegraaf noemt bevestigen noch ontkennen. “Over het genoemde bedrag willen wij niets zeggen”, aldus de woordvoerder. Ook het Nederlandse OM en de advocaat van Van Rey, Gitte Stevens, bevestigen noch ontkennen dit, aldus de Telegraaf.

Het Nederlandse OM ontkent dat deze witwaszaak te maken heeft met het onderzoek naar politicus Jos van Rey, broer van Hennie. De oud-wethouder van Roermond wordt verdacht van omkoping, witwassen en verkiezingsfraude.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Verdachten witwaszaak Van Rey nog vast

  1. Opletten Irma Lips: Aruba en Nederland nemen witwassen wel serieus,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *