Amigoe | Verkiezing politiek leider PS wordt referendum over Cordoba

Jaime Cordoba-PS

enige gemelde kandidaat voor functie politiek leider Pueblo Soberano (PS)

WILLEMSTAD — Huidig Statenlid Jaime Cordoba (65) is de enige kandidaat die zich heeft gemeld voor de functie van politiek leider van coalitiepartij Pueblo Soberano (PS). Dit is afgelopen zaterdag bekendgemaakt tijdens een ledenvergadering van de partij bij Palu Blanku.

De PS-leden kiezen volgende week een nieuwe voorzitter. Ondanks het feit dat Cordoba zich als enige kandidaat heeft aangemeld, stond hij erop dat de leden zich voor of tegen hem uitspreken tijdens de verkiezingen. In overleg met de verkiezingscommissie, het bestuur en de fractie gaf hij aan niet per acclamatie te willen worden gekozen.

Tijdens de verkiezingen volgende week krijgen de leden een stembriefje met drie opties, waarop ze kunnen aangeven voor of tegen de keuze van Cordoba als politiek leider te zijn, of een blanco stem kunnen uitbrengen. Cordoba heeft aangegeven dat hij van de leden duidelijk wil horen of zij zijn kandidatuur steunen.

Mocht Cordoba gekozen worden als nieuwe politiek leider, dan volgt hij partij-oprichter Helmin Wiels op. Na de moord op Wiels op 5 mei 2013 werd de leiding van de partij gedeeld door de Statenfractie en het bestuur van de partij. Voordat er een aanvang werd gemaakt met de zoektocht naar een nieuwe leider, moesten eerst de statuten van de partij worden aangepast. In de originele statuten stond nergens vermeld hoe de partij een nieuwe politiek leider moest kiezen.

Na de aanpassing van de statuten eerder dit jaar werd het proces opgestart om een nieuw politiek leider te kiezen. Er werd een verkiezingscommissie opgericht die het hele proces moest begeleiden. Potentiële kandidaten konden zich tussen 12 en 21 november melden bij de verkiezingscommissie. Twee personen haalden het inschrijfformulier op voor deelname aan de verkiezingen, maar uiteindelijk was het alleen Cordoba die zich officieel bij de commissie aanmeldde.

Cordoba zit sinds 10-10-‘10 in de Staten van Curaçao. Van november 2012 tot 1 december jl. was hij vicevoorzitter van de Staten. Hij is verder gepensioneerd lid van het politiekorps Curaçao.

Een mogelijke kandidaat voor de functie van partijleider zou huidig fractievoorzitter Melvin ‘Mac’ Cijntje zijn geweest. Maar vanwege gezondheidsproblemen, waarvoor hij eerder dit jaar langdurig in Nederland moest worden behandeld, heeft hij aangegeven hiervoor niet in de race te zijn.

Bron: Amigoe

4 Reacties op “Amigoe | Verkiezing politiek leider PS wordt referendum over Cordoba

 1. Kom op Stanley!

  In een beschaafd land loopt iemand als Cordoba lege flessen te zoeken voor statiegeld, achtervolgd door joelende en lachende kinderen.

  In bananenrepubliek Curacao zit hij in de Staten en strijkt daar maandelijks 13,000 gulden op.

 2. Stanley Held

  Ik zie het even anders. Hij zit een tijdje in de partij. Hij mag nu daadwerkelijk bewijzen dat hij de partijleider kan worden. wij kunnen het niet beoordelen. De bevolking bepaalt. Wij moeten afwachten.

 3. Harold Geenen

  Cordoba heeft een IQ gelijk aan zijn schoenmaat.

  Gooi hem tussen de zeeleeuwen in het Seaquarium, daar valt hij qua uiterlijk en geschreeuw niet meer op.

 4. OK, hoofdelijke stemming, schriftelijk nog wel. (het gaat over een persoon uiteindelijk) Helaas is het slechts de verkiezing van de voorzitter / partijleider.
  Iedereen die stemt is lid van de PS. Ik hoop voor Cordoba, dat het een klinkende overwinning wordt. Dan kan hij eind 2016 nog even daarop terugkijken, alvorens zijn partij definitief in de vergetelheid verdwijnt.
  Pim Fortuyn was en Wilders is ook niet op te volgen.
  Helaas voor Cordoba, maar een foto van Helmin zal niet genoeg zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *