Amigoe | Verscherpt reisadvies voor Venezuela

Verscherpt reisadvies voor Venezuela

Verscherpt reisadvies voor Venezuela

WILLEMSTAD — Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland hanteert sinds gisteren een verscherpt reisadvies voor Venezuela. “Houd er bij een bezoek aan Venezuela rekening mee dat vliegtickets moeilijk te krijgen zijn.

Dat geldt met name voor interne vluchten en vluchten naar Curaçao, Aruba en Bonaire.”

Het vliegveld en de weg tussen het vliegveld en Caracas zijn zeer gevaarlijk. “Als u in Venezuela aankomt, laat u dan afhalen door bijvoorbeeld een taxi of busje van het hotel waar u gaat logeren. Of door bekenden. Negeer opdringerige personen die u vervoer naar de stad aanbieden. Deze personen leiden reizigers naar voertuigen van handlangers. De handlangers bedreigen en beroven soms passagiers”, aldus het ministerie.

Op de website van BuZa staan meer tips voor reizigers. Het reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Caracas, inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het ministerie verwijst naar de demonstraties vorig jaar in veel (grote) steden van studenten en oppositie. Door toenemende politieke onrust en schaarste in winkels kunnen demonstraties weer oplaaien.

Verder wordt afgeraden om naar de grensgebieden met Colombia te reizen. Het is hier gevaarlijk door de spanningen in het gebied. Zwaar bewapende Colombiaanse guerrillastrijders zijn hier aanwezig. Ook staan deze gebieden bekend om drugshandel. Hierdoor is er zware criminaliteit, zoals ontvoeringen en onderlinge afrekeningen.

Maar ook Caracas, Valencia, Maracaibo en het eiland Isla Margarita worden genoemd vanwege het risico overvallen of zelfs korte tijd ontvoerd te worden in ruil voor losgeld Ook zeiljachten die voor de kust voor anker liggen, zijn vaak het doelwit van overvallen.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Verscherpt reisadvies voor Venezuela

  1. een ieder die er deze tijd naar venezuela wil gaan neemt het risico geheel zelf en ik vind dat als het fout gaat na alle waarschuwingen ze zelf voor alle onvoorziene kosten moeten opdraaien en niet mogen rekenen op enige hulp van onze eilanden en regeringen.Een gewaarschuwd man telt voor 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *