Amigoe | Verslaggever Andrade mag blijven bij Diario

Vlnr: Jossito Mansur, Jossy Mansur en Nelson ‘Speed’ Andrade.

Vlnr: Jossito Mansur, Jossy Mansur en Nelson ‘Speed’ Andrade.

ORANJESTAD — Na een lang gesprek tussen verslaggever Nelson ‘Speed’ Andrade en Diario-eigenaar Jossy Mansur en zijn zoon Jossito Mansur, is besloten dat Andrade mag blijven werken bij voornoemde Arubaanse ochtendkrant en dat zijn schorsing wordt ingetrokken.

“We gaan door met hetzelfde enthousiasme en vastberadenheid”, laat een blije Andrade gisteren middels een officieel bericht aan zijn collega-journalisten weten. Na een lang maar ‘vriendschappelijk overleg’ maandag bij Diarioeigenaar Mansur thuis, is besloten dat de journalist zijn werk mag voortzetten.

“Ik startte met werken bij Diario op 1 september 1997 en nu sta ik aan de vooravond van mijn twintigjarige jubileum, jaren waarin ik altijd hard heb gewerkt, ook tijdens weekeinden en feestdagen. Mijn roeping is om Aruba te voorzien van exclusief nieuws en foto’s. (..)

Een verschil van mening zorgde voor afstand tussen mij en Diario, maar ik heb gezeten met de eigenaar en zijn zoon die de hele gebeurtenis die voor deze afstand heeft gezorgd, wilden herzien. Ik ben trots om te kunnen zeggen dat wat er gebeurd is tot het verleden behoort en dat Speed Andrade doorgaat met het informeren van de samenleving via deze krant. (..) De advocaten worden ingelicht over het resultaat van de bijeenkomst en zullen hun zaak beëindigen.”

Op staande voet
Andrade werd onlangs door Diario tot nader order geschorst met behoud van salaris, omdat hij in een radiouitzending beschuldigingen had geuit aan het adres van Toerisme-minister Otmar Oduber. Ondermeer dat de
minister toerismeorganisatie ATA gebruikt als ‘persoonlijke bank’ en dat hij over vrijwel alle uitgaven van deze organisatie beslist.

De Amigoe schreef al eerder dat Oduber deze ‘aantijgingen’ als mens en politicus ‘niet kon accepteren’, waarna hij een advocaat een brief liet sturen naar de leiding van Diario waarin hij aangeeft het gedrag van Andrade ‘onacceptabel’ te vinden.

Verslaggever Andrade werd na de brief van de minister op staande voet ontslagen. Kort daarna werd deze beslissing omgezet in schorsing tot nader order met behoud van salaris. Waarom dit gebeurde, was toen tevens bij Andrade onbekend.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *