Amigoe | Verzoek voorlopige vrijlating ‘Nini’ Fonseca afgewezen

Verzoek voorlopige vrijlating ‘Nini’ Fonseca afgewezen

Verzoek voorlopige vrijlating ‘Nini’ Fonseca afgewezen

WILLEMSTAD — Een verzoek voor opheffing c.q. schorsing van de voorlopige hechtenis van verdachte Burney ‘Nini’ Fonseca – betrokken bij het onderzoek Maximus naar de intellectuele daders achter de moord op Helmin Wiels in 2013 en bij het onderzoek naar drugstransporten en witwaspraktijken – werd vanochtend door het hof afgewezen.

Volgens de drie rechters weegt het strafvorderlijk belang zwaarder dan het persoonlijk belang van de verdachte, is de rechtsorde geschokt en bestaan er dus nog altijd ernstige bezwaren die tot het bevel voor zijn gevangenhouding hebben geleid. De door zijn raadsvrouw aangevoerde omstandigheden voor zijn voorlopige vrijheid zijn ook niet klemmend. Fonseca mag dus in het belang van het onderzoek de behandeling van de zaak niet in vrijheid afwachten.

Het hof hield hiervoor rekening met de beschikbare stukken van het onderzoek, waaruit onder meer blijkt dat er onder meer (vijf) belastende getuigenverklaringen tegen de man zijn afgelegd. De rechters hebben ook in aanmerking genomen dat voor het strafbare feit waarvoor Fonseca nu vastzit een gevangenisstraf staat van meer dan zes jaar.

Zoals bekend heeft een rechter-commissaris Fonseca’s voorlopige hechtenis voor zijn betrokkenheid bij het onderzoek naar drugstransporten en witwaspraktijken, op 14 juli met zestig dagen verlengd. Zijn advocaat heeft namens hem de dag daarop een verzoek ingediend bij het hof tegen deze beslissing. Het beroep werd op 4 augustus behandeld en vanochtend werd de beslissing bekendgemaakt.

Naast Fonseca zitten nog drie mannen vast voor hun betrokkenheid bij de drugstransporten, namelijk D.H., C.D. en S.C. Volgens het OM zouden de mannen cocaïne in koffers naar het buitenland hebben vervoerd.

Goudroofzaak

Zoals deze krant eerder berichtte, wordt de naam van Fonseca ook genoemd in de goudroofzaak Summer Bliss, waar voor miljoenen aan goudstaven in november 2012 bij Grote Werf onder bedreiging van vuurwapens werd meegenomen door overvallers met een politie-uniform aan. Twee getuigen hebben dat verklaard, aldus officier Gert Rip tijdens de behandeling van de moordzaak ‘No Limit’ in januari 2013. Het gaat hier om de vrouwen Lisa en Suzy R. Lisa is een zus van wijlen Luigi ‘Pretu’ Florentina, één van de intellectuele daders achter de moord op Wiels, en R. is/was de vriendin van Elvis ‘Monster’ Kuwas, veroordeeld als de schutter van Wiels, Lionel Arnaud in juni 2012 en Raikel Conception in januari 2013. Tevens is R. volgens zowel Kuwas als de medeverdachte in de zaak Magnus, Dangelo ‘Panchèk’ Damascus, het brein achter de gewapende overval op een geldkoerier van Hector Henriquez. Damascus verduidelijkte ter zitting van de zaak Magnus dat R. manager was daar en dat het zeer opmerkelijk is dat zij niet door het OM werd aangehouden. Volgens het OM weet zelfs de moeder van R. niet waar ze is; de vrouw is spoorloos verdwenen.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Verzoek voorlopige vrijlating ‘Nini’ Fonseca afgewezen

  1. Abraham Mossel

    IK heb het al eerder vermeld, Dood van Wiels heeft volop met drug te maken, hij en zijn companen reisde de hele wereld af met diplomaten paspoort. dooei de Raaf reisde als een bezetene. naar corrupte MP. maar het leukste is hij gaat echt babelen over Babel.!

  2. Ja, Sander en laat de daders alstubkieft niet voor Irma Lips verschijnrn.

  3. ik hoop dat nini eindlijk eens zal toegeven dat hij is ingehuurd door Jamooladin en mafia vriendjes om Wiels te laten vermoorden.
    tot dan hoop ik dat hij in de gevangenis zal blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *