Amigoe | Visiedocument specialisten afgerond

Visiedocument specialisten afgerond

Visiedocument specialisten afgerond

WILLEMSTAD — Het Visiedocument 2016-2020 van de Vereniging Medisch Specialisten Curaçao (VMSC) is afgerond. Het bestuur zal het document aanstaande maandag presenteren aan de leden van het parlement.

De presentatie vindt plaats in het Avila Beach Hotel. De vereniging heeft het document opgesteld, omdat ze zich al enige tijd grote zorgen maken over het tekort aan medisch specialisten op Curaçao, dat volgens hen in de hand wordt gewerkt door het huidige systeem waarbij specialisten alleen in loondienst kunnen werken bij het ziekenhuis.

Dit aanbod is volgens hen niet aantrekkelijk omdat specialisten hierdoor hun autonomie verliezen, wat een geringe toestroom van nieuwe specialisten tot gevolg heeft, zo stellen ze.

Eind oktober zaten de belangengroep, de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en voormalig minister van Gezondheid Ben Whiteman (PS) om de tafel om te praten over een aantal hoofdzaken, waaronder het zorgbudget, het tekort aan specialisten en het feit dat specialisten alleen in loondienst werkzaam kunnen zijn.

Tijdens het overleg zei Whiteman eventueel wel mogelijkheden in het voorstel van de vereniging te zien, maar hij was niet geneigd dit meteen door te voeren. Het voorstel moest eerst worden uitgewerkt op papier en worden onderbouwd in een officieel document.

Whiteman heeft echter altijd verklaard dat specialisten volgens hem alleen in loondienst van het ziekenhuis moeten werken. Tijdens de behandeling van de begroting van 2016 gaf zijn opvolger minister Siegfried Victorina (PS) te kennen het beleid van zijn voorganger te volgen.

Zo ook met betrekking tot het aannemen van specialisten in loondienst van het ziekenhuis. Het is dus nog de vraag of het visiedocument hier verandering in zal brengen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *