Amigoe | Voetballer veroordeeld tot 24 maanden

Voetballer veroordeeld tot 24 maanden

Voetballer Ruensley Leuteria (24) veroordeeld tot 24 maanden zware mishandeling

WILLEMSTAD — Voetballer Ruensley Leuteria (24) moet 24 maanden achter de tralies. Dat besloot de rechter gisteren, na het strafdossier te hebben bestudeerd. Het Openbaar Ministerie eiste echter zes jaar celstraf tegen de man voor poging tot moord op twee personen.

Dat kon het OM echter niet bewijzen, wel zware mishandeling met een wapen. Beide partijen hebben twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

De rechter achtte bewezen dus dat Leuteria de man Nathaniel Doran en diens nicht Suedrimar La Cruz heeft mishandeld met een wapen. La Cruz is tevens Leuteria’s vriendin. Zij raakte aan haar been gewond, toen Leuteria op 11 december vorig jaar tijdens een feest schoten lostte.

De voetballer ontkende gisteren te hebben geschoten, terwijl hij bij de plaats delict en vlak na het schieten wel tegenover de politie had aangegeven de schutter te zijn geweest. Bovendien hebben diverse getuigen, waaronder Leuteria’s vriendin La Cruz, belastende verklaringen tegen hem afgelegd. Iedereen geeft aan dat ze in de Lokobus onderweg waren naar de feestbestemming. Eenmaal daar ontstond er een discussie. Leuteria is zich hiermee gaan bemoeien en werd op een gegeven moment door iemand geduwd, wat uitmondde in een vechtpartij.

Leuteria stapte in zijn auto en trachtte weg te rijden maar besloot kort daarna terug te gaan naar de plek waar iedereen zich bevond en begon te schieten.

Volgens Leuteria is hij teruggegaan om zijn mobiele telefoons te gaan zoeken, maar velen zagen hem met het wapen in zijn hand, waarmee hij ook nog schoot. Dit nam de rechter hem kwalijk, aangezien het veel erger had kunnen aflopen voor degenen die daar aanwezig waren. Leuteria hoeft verder geen schadevergoeding te betalen aan de slachtoffers, niemand heeft schadeclaims ingediend.

Bron; Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *