Amigoe | “Volgende minister van VVRP moet respect voor coalitie tonen”

Sulvaran: “Volgende minister van VVRP moet respect voor coalitie tonen”

Glenn Sulvaran: “Volgende minister van VVRP moet respect voor coalitie tonen”

WILLEMSTAD — Parlementarier Glenn Sulvaran hoopt dat de nieuwe minister van VVRP wel meer respect gaat tonen voor de coalitie. Een dag nadat Earl Balborda ontslag is verleend door de gouverneur zegt Sulvaran dat hij anderhalf jaar lang al geschoffeerd zijn door deze ex minister.

Bij het aantreden van kabinet- Asjes hebben de ministers afgesproken wie wiens portefeuille overneemt als een van hen uitlandig is. Bij landsbesluit is toen vastgelegd dat Jose Jardim in zo’n geval Earl Balborda vervangt en andersom.

Dat dat nu ook gaat gebeuren, nu Balborda is opgestapt, staat voor Sulvaran niet vast.

“Het kan zijn dat de ministerraad bij de volgende zitting woensdag nieuwe afspraken hierover maakt”,

aldus Sulbaran. Jose Jardim is tot zaterdagmiddag uitlandig en heeft zich hierover nog niet uitgesproken. Omdat nog een aantal ministers in het buitenland is rust alle verantwoordelijkheid op de schouders van Etienne van der Horst.

Terugkijkend op het ministerschap van Earl Balborda zegt Glenn Sulvaran zich enorm geschoffeerd te voelen door de ex-minister.

“Anderhalf jaar lang hebben we hem gevraagd om naar de coalitiegesprekken te komen om te praten over Oostpunt en de ontwikkeling van het Rifgebied. Hij heeft ons genegeerd. Hij is nooit komen opdagen. We hebben daarom zonder hem wetten opgesteld. Ik hoop dat diegene die PNP nu op het ministerie van VVRP benoemt wel met ons zal communiceren.”

De afgetreden minister was niet bereikbaar om commentaar te geven op wat parlementariër Sulvaran naar voren heeft gebracht.

Vrijdagavond is hij na een week van strubbelingen met de partijleider van de PNP Humphrey Davelaar naar de gouverneur gestapt om zijn ontslag in te dienen. De gouverneur heeft hem dat diezelfde dag ook verleend. Voor Sulvaran heeft het proces ook te lang geduurd.

Hij vreest voor een tendens van politici die blijven zitten als de partij het vertrouwen in hen heeft opgezegd. Als voorbeeld haalt hij Errol Cova, George Jamaloodin en Jean Marie Francisca aan, die zijn blijven zitten op een ministerspost terwijl ze het vertrouwen van hun partij niet meer hadden.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | “Volgende minister van VVRP moet respect voor coalitie tonen”

  1. “Terugkijkend op het ministerschap van Earl Balborda zegt Glenn Sulvaran zich enorm geschoffeerd te voelen door de ex-minister.”

    Glen Sulvaran … of all people!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *