Amigoe | Voorbereidingen renovatie pier Klein Curaçao

Voorbereidingen renovatie pier Klein Curaçao

Voorbereidingen renovatie pier Klein Curaçao

WILLEMSTAD — Havenautoriteit Curaçao Ports Authority (CPA) maakt zich op om met het project ‘Renovatie Pier Klein Curaçao’ te starten. Ter voorbereiding op de uit te voeren werkzaamheden was er donderdag al groot materieel waar te nemen voor de kust van Klein Curaçao in de nabijheid van de inmiddels vervallen oude pier.

CPA kondigde in december vorig jaar al aan de pier te zullen opknappen in samenwerking met het ministerie van Economische Ontwikkeling. CPA stelt over een bouwvergunning te beschikken, die eerder verstrekt werd door het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), maar nog in afwachting te zijn van een vergunning conform de Maritieme Landsverordening.

Deze dient door de Maritieme Autoriteit Curaçao (MAC) verstrekt te worden. “De verwachting is dat deze vergunning binnenkort rond zal zijn en vandaar dat men nu met de voorbereiding is gestart door het benodigde materieel naar Klein Curaçao te verschepen”, aldus CPA-woordvoerder Donna van der Dijs.

Eerder lichtte het havenbedrijf toe: “MEO-minister Stanley Palm (Pais) zag het belang van dit project in en heeft om deze reden de uitvoering daarvan mogelijk gemaakt.

Klein Curaçao is een favoriete bestemming. Momenteel is het moeilijk om aan land te komen omdat de pier beschadigd is door stormen en achterstallig onderhoud. Het doel is om Klein Curaçao aantrekkelijker te maken voor zowel de lokale bevolking als de toeristen en de vissersgemeenschap”. De middelen om dit project uit te voeren worden door de overheid ter beschikking gesteld.

De renovatie van de pier moet het voor boten makkelijker maken om mensen en goederen aan land te brengen. Ook wordt de plaatsing van vier boeien beoogd, waaraan boten kunnen aanmeren. In de bestaande situatie moeten bezoekers veelal op kleinere bootjes overstappen alvorens aan wal te kunnen komen.

Gewezen werd op het feit dat hierdoor zand wordt opgeruwd, wat een schadelijk effect kan hebben op het koraal verderop. De boeien moeten dit tegengaan. Het plaatsen van de boeien zal in overleg met uitvoeringsorganisatie Agrarisch Visserijbeheer (AVB) van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) plaatsvinden.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *