Amigoe | Voorzetting Statendebat over Marvelyne Wiels uitgesteld

Minister-president Whiteman uitlandig | Antilliaans Dagblad

Minister-president Whiteman uitlandig | Antilliaans Dagblad

WILLEMSTAD — De voortzetting van het Statendebat over het Curaçaohuis en het handelen van de gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels zal niet meer plaatsvinden in de eerste vergaderweek na het reces.

Dat meldt Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco desgevraagd.

Nu het rapport onder de parlementariërs is uitgedeeld kan de Openbare Statenvergadering over het Curaçaohuis worden voortgezet. Franco heeft vorige week de griffie opdracht gegeven om met premier Ben Whiteman (PS) te overleggen of hij in de eerste vergaderweek na het reces, dus in de week van 15 en 19 augustus, naar de Staten kan komen.

Nu blijkt de minister-president uitlandig te zijn waardoor de vergadering moet worden uitgesteld. In een brief aan Whiteman die vandaag is verstuurd vraagt de Statenvoorzitter wanneer de premier weer op het eiland is zodat de geschorste vergadering kan worden hervat. Pais voorman Alex Rosaria stelde eerder dat de partij een motietekst aan het voorbereiden is die niet ten faveure is van Wiels. Het is de vraag of de gevolmachtigde minister in Den Haag een maand voor de verkiezingen zal worden opgeofferd.

Extra tijd

In mei vond het eerste deel van de vergadering plaats. Doordat Whiteman extra tijd had gevraagd werd de vergadering vervolgens geschorst. Whiteman was toen in afwachting van de onderzoeksresultaten van overheidsaccountantsbureau Soab naar het Curaçaohuis. Het rapport heet officieel ‘Management Letter 2014/2015 bij de controle 2014 en 2015 van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao in Den Haag’ en dateert van 8 juni jl.

Uit het rapport blijkt dat Wiels niet kan delegeren. De meeste verbetertrajecten worden door haar opgepakt en/of bewaakt, omdat zij van mening is dat het merendeel van het personeel niet over de nodige deskundigheid beschikt om de gewenste verbeteringen te bewerkstelligen. Zowel het uitvoerende als controlerende werk voert zij uit. Dit komt volgens Soab niet ten goede aan de interne beheersing binnen het Curaçaohuis.

Het overheidsaccountantsbureau adviseert dat er een duidelijke scheiding moet komen tussen bedrijfsvoering en de politiek-strategische aansturing. Momenteel krijgt de politiek-strategische aansturing niet de aandacht die het verdient.

Bron: Amigoe

14 Reacties op “Amigoe | Voorzetting Statendebat over Marvelyne Wiels uitgesteld

 1. ban spera ku berdad lo sali na kla

 2. Mi ta spera ku kosnan por bai kana un tiki mas rápido awor. Siquiera a rekonosé ku un problema ta eksití anto pronto komposishon di gobièrnu lo transforma na un mas miho.

 3. en nu wordt ze president directeur van Morgan Stanley of wellicht van BNP Paribas Bank??? Met haar c.v. toch wel een degradatie,toch?

 4. het is mijn duidelijk het gaat hier om een paar PAYASO die de eiland verkeerd informeerde. het is mijn niet duidelijk als de kamer vraag om Whiteman dat hij gehoord zal geven aan deze maar nu lees ik anders de Grote PAYASO vraag aan whiteman als hij tij heefd om effe naar de kamer te komen.
  dat begrijp ik niet.
  ik hoop dat de bevolking van Curacao wakker zal worden niet gaan stemmen omdat zijn zij aanhanger van een partij maar gaan stemmen om het vooruit komen van Curacao.

 5. Ha ha Hilko, scherp opgemerkt.

  Jij hebt helemaal gelijk. Het was Pontius Pilatus’ en helemaal niet Herodes. De laatst genoemde was verantwoordelijk voor de kindermoorden en de moord op Johannes de Doper.

  A blackout of my memory

 6. Sonny
  Welke druk heb jij?
  In mijn bijbel staat dat Pontius Pilatus zijn handen in onschuld waste.

 7. Abraham Mossel

  Uitgesteld zeg maar gerust afgesteld, dit kom never meer aan de order, zodat het viswijf lekker van een ruime uitkering kan gaan genieten, al zou je de stekker er nu nog uit jetsen het heeft geen nut meer. Fraudelijne heeft de wetstrijd wie heeft de langste adem met ruime voorsprong gewonnen, mij benieuwen wat er na de verkiezingen ons nog staat te wachten van dit monster.

 8. Gered door de gong, heet dat in de termen van een bokser. En laten we wel wezen: Mw Wiels is een bokser!

 9. De strategie van Whiteman is simpel.

  Hij heeft de bijbel goed gelezen en dan met name het nieuwe testament (Mattheüs XXVII 24, Herodes wast zijn handen in onschuld)

  Hij Whiteman zal nimmer de oorzaak zijn of worden van het vertrek van Mw Wiels.

  Mw Wiels blijft tot de verkiezingen aan haar pluche geplakt. Daarna vertrekt zij vrijwillig, onder het motto dat zij vindt dat haar taak beëindigd is nu zij orde op zaken heeft gesteld.

  Haar CV is dan niet beschadigd met een ontslag en Madame kan vrolijk verder winkelen in lucratieve politieke baantjes.

 10. Joep Meloen

  En dit is dan een lesje ‘hoe laat je iemand 4 jaar graaien, zonder ook maar 1 moment te beseffen dat de kiezers (lees: belastingbetalers) worden bestolen’.

  PS, PAIS en PAR
  Er zijn kiezers die deze stunt niet vergeten, die raak je dus de in september kwijt als kiezer. Duur geintje die Fraudelyne Wiels.

 11. Ach, het bekende spelletje van Whiteman.

  En weer zijn Rosaria en Leito oorverdovend stil en graait Fraudelyne rustig door, deze week op Cuba hoorde ik.

  Wat een antireclame voor PAIS en PAR, op beiden heb ik eens maar nooit weer gestemd.

 12. Nu zij in ieder geval nog ‘nagenieten’ van haar welverdiende uitkering.
  Haha, en dan vraag je je nog af hoe hoog de stemgerechtigheid is.

 13. stanley (NOT HELD)

  ben whiteman kan alleen maar verstoppertje spelen,is ook altijd op de vlucht.

 14. caribbeancynic

  Wordt uitgesteld tot na de verkiezingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *