Amigoe | Vragen over investeringen UTS in Suriname

Eugene Cleopa

Vragen over investeringen UTS in Suriname

WILLEMSTAD — Pais-Statenlid Eugène Cleopa wil dat minister Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) duidelijkheid verschaft over de stand van zaken met betrekking tot de investeringen van telecombedrijf UTS in Suriname.

Cleopa stelt via de media te hebben vernomen dat het dochterbedrijf van UTS in Suriname, het joint venturebedrijf Uniqa, een verlies heeft gedraaid van 16,5 miljoen gulden en dat er vijf gegadigden zijn om het bedrijf over te nemen.

Hij wil nu weten wat de verliespost in Suriname voor het moederbedrijf op Curaçao heeft betekend. Het Pais-lid vraagt zich af wat de investeringen van UTS in het buitenland voor het bedrijf en het dividendbeleid van de regering met zich mee hebben gebracht.

“In 2012 vond de directie van UTS dat de investeringen in Uniqa moesten worden stopgezet. Maar we zijn in 2014 en UTS participeert nog steeds in Uniqa. Waarom participeren wij nog steeds in Uniqa en wat heeft dat al die tijd gekost?”

In zijn brief vraagt Cleopa aan Balborda of hij de jaarverslagen van UTS en al haar filialen in het buitenland heeft ontvangen en of hij op de hoogte is van de verliezen die UTS in het buitenland heeft opgelopen.

Aan de andere kant wil het Statenlid weten hoeveel geld er vanuit Curaçao in deze buitenlandse filialen is gestoken en hoe het met deze investeringen is gegaan. Ten slotte wil Cleopa dat de minister aangeeft welke stappen zijn genomen om soortgelijke verliezen in het buitenland voor UTS te voorkomen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *