Amigoe | ‘Vrijstelling omzetbelasting goede zaak’

Vereniging Bedrijfsleven Curaçao

Voor organisaties die grote evenementen organiseren, zoals Fundashon Bon Intenshon, dat jaarlijks het grote Curaçao North Sea Jazz Festival uitbaat

WILLEMSTAD — De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) vindt de wet, die eerder deze maand door de Staten is aangenomen en die organisaties met een charitatieve doelstelling die grote evenementen op Curaçao organiseren vrijstelling van omzetbelasting geeft, een goede zaak.

Dat laat de organisatie in haar maandelijkse nieuwsbrief weten.

De wet is bedoeld voor organisaties die grote evenementen op het eiland organiseren, zoals Fundashon Bon Intenshon, die jaarlijks Curaçao North Sea Jazz Festival organiseert en is op 12 april jl. aangenomen. Het doel is om hiermee de economie, de werkgelegenheid en het vestigingsklimaat te verbeteren door het faciliteren van organisaties van grote evenementen op het eiland.

Ook de vrijstelling van invoerrechten en omzetbelasting van producten voor het onderwijs, sportbeoefening, armoedebestrijding en zorg juicht VBC toe. “De regering beoogt zo niet alleen de economie, de werkgelegenheid en het vestigingsklimaat voor grote evenementen te stimuleren en verbeteren, maar ook de kwaliteit van het leefklimaat omhoog te brengen”, aldus de vereniging.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *