Amigoe | Vrouw aangehouden in zaak Maximus

Detenshon A.W. den kaso “Maximus”

Detenshon A.W. den kaso “Maximus”

WILLEMSTAD — In verband met het onderzoek naar de intellectuele daders van de moord op politicus Helmin Wiels is vanochtend een vrouw aangehouden. Het betreft hier de vierde aanhouding in deze zaak, aldus het Openbaar Ministerie.

Het gaat om de Curaçaose A.W. geboren in 1986. De aanhouding werd vanochtend om 08.15 uur verricht op een adres aan de Weg naar Fuik. Dat heeft het OM vandaag laten weten. De vrouw zal aan een verhoor worden onderworpen en mag hiervoor zes uur worden vastgehouden, zo meldt OM-woordvoerder Norman Serphos. Na deze eerste zes uur zal bekeken worden of zij nog langer moet blijven in verband met het onderzoek in deze zaak.

Serphos wilde vanochtend niets meer kwijt dan de ‘droge’ feiten en kon nergens over uitweiden. “Deze zaak is van groot belang en het onderzoek mag op geen enkele wijze gestoord worden. Ik kan dus niet meer zeggen dan dat deze vrouw is aangehouden in verband met Maximus.”

Verdachten

Eerdere verdachten die in deze zaak werden opgepakt zijn Robbie dos Santos, George Jamaloodin en ene Michael.L.L. De laatste werd opgepakt met de tenlastelegging ‘poging tot afpersing van de opdrachtgever van de moord op Wiels’. En dan is er nog Burney ‘Nini’ Fonseca. Fonseca was volgens officier van justitie Gert Rip de schakel tussen de uitvoerende en de intellectuele daders. Hij zat hiervoor ook vast, maar werd later vrijgelaten, nadat Rip meer tijd had gevraagd en gekregen om het Maximus-onderzoek af te ronden.

Beloning

Overigens, zo liet Serphos ook weten, is de beloning die het OM heeft uitgeloofd voor tips met betrekking tot de geldstromen rondom de verdachten in deze zaak nog steeds van kracht. In het onderzoek Maximus wordt onder meer onderzocht wie de opdrachtgevers zijn van deze moord. Het vermoeden bestaat dat deze opdrachtgevers twee tussenpersonen hebben ingeschakeld die op hun beurt onder andere de inmiddels voor de moord veroordeelde Elvis Kuwas hebben gebruikt om de moord te laten uitvoeren. Bovendien wordt vermoed dat deze opdrachtgevers hiervoor een groot geldbedrag hebben betaald aan de twee tussenpersonen. Het onderzoek Maximus richt zich daarom ook op de geldstromen rond de verschillende verdachten.

Kuwas heeft waarschijnlijk slechts een klein deel ontvangen van het totaal beschikbaar gestelde bedrag en is het grootste gedeelte van dit geld achtergebleven bij de twee tussenpersonen. In het belang van het onderzoek is het zeer gewenst dat vast komt te staan waar of bij wie het overgebleven geld thans is ondergebracht. Zo meldde het OM al in een eerder persbericht.

De hoogte van de beloning zal in totaal 50 procent zijn van het daadwerkelijk op grond van de tip(s) in beslag genomen bedrag, waarvan kan worden vastgesteld dat dit bedrag in verband met de moord is betaald of ontvangen.

Tipgevers kunnen contact opnemen met de politie via het anonieme telefoonnummer 108.

Bron: Amigoe
Dossier: Helmin Wiels – moord (Magnus & Maximus)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *