Amigoe | VS pakt corresponderende bankenproblematiek aan

VS pakt corresponderende bankenproblematiek aan

VS pakt corresponderende bankenproblematiek aan

WILLEMSTAD — De Verenigde Staten willen samenwerken met Curaçao en St. Maarten om de problematiek van corresponderende banken aan te pakken. Dat schrijft het ministerie van Financiën in een persbericht.

In de komende periode wordt invulling gegeven aan deze samenwerking. Steeds meer banken in de VS trekken zich terug als corresponderende bank van in de regio opererende banken. Dit doen ze uit vrees voor enorme boetes als blijkt dat via hun bank geld is witgewassen, of, erger nog, hiermee uiteindelijk terrorisme bleek te worden gefinancierd.

Hierdoor dreigen betalingsmogelijkheden via Amerikaanse banken stil te vallen. Begin september hebben de ministers van Financiën van St. Maarten en Curaçao overleg gevoerd met de ambassadeur van het Koninkrijk in Washington D.C. ten aanzien van de problematiek.

De ambassadeur heeft naar aanleiding van het gesprek de ministers nu geïnformeerd dat de VS invulling willen geven aan de samenwerking ‘met het doel om middels deze samenwerking met het Koninkrijk de kernelementen van de corresponderende bankenproblematiek gezamenlijk het hoofd te bieden’, aldus het ministerie van Financiën.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | VS pakt corresponderende bankenproblematiek aan

  1. caribbeancynic

    Zelfde problemen in Panama. Daar, net als in Curaçao, draait een te groot gedeelte van de economie van oudsher op illegale activiteiten. Dus Stephen Capella moet zijn geld nog maar uit Panama weten te krijgen.

  2. Gelukkig hebben Stephen Capella en zijn moeder correspondent banks in Panama.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *