Amigoe | VVD bezorgd over sluiting bank Saba

VVD bezorgd over sluiting bank Saba

VVD bezorgd over sluiting bank Saba

DEN HAAG — De VVD heeft opheldering gevraagd over de geplande sluiting van de Windward Island Bank of Saba. VVD-Tweede Kamerleden Aukje de Vries en André Bosman vragen of de sluiting iets te maken heeft met de strengere en complexe regelgeving die na 10-10-‘10 werd ingevoerd.

Het nieuws van de sluiting per 1 oktober werd onder meer gemeld door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en The Daily Herald. De Maduro & Curiel’s Bank, eigenaar van de Windward Island Bank, bevestigde de plannen om het filiaal te sluiten aangezien Saba te klein is voor twee commerciële banken. De Royal Bank of Canada blijft wel actief op het eiland. De Sabaanse gezaghebber Jonathan Johnson schreef vervolgens een brief aan minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën waarin hij zijn zorgen uitte over het monopolie dat nu ontstaat.

De VVD wil van Dijsselbloem weten of de sluiting iets te maken heeft met de Nederlandse regelgeving en welke verschillen er zijn met de regels op Curaçao, Aruba en St. Maarten. “In hoeverre is de huidige regelgeving op de BES-eilanden proportioneel als het gaat om de financiële risico’s?”, schrijven De Vries en Bosman. “Wat zijn de gevolgen van de sluiting voor Saba en zijn bewoners en bedrijven?”

Daarnaast willen ze weten of de Nederlandse regering al overlegd heeft met het bestuur van Saba en met de Windward Island Bank. “Wat kunnen u en de toezichthouders doen om te zorgen voor meer concurrentie op Saba?”

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | VVD bezorgd over sluiting bank Saba

  1. Dienstverlening van de ‘banku amigo’ holt achteruit.

    Service in de filialen, met name Mangusa Hypermarket, is ontstellemd slecht. Super langzaam en ongeinteresseerd.

    Tarieven die in rekening worden gebracht zijn het dubbele van die op de website van MCB aangegeven staan (Visa Money Card) en als je je daarover beklaagt krijg je geen antwoord. In plaats daarvan sturen ze hele personeel gratis naar het North Sea Jazz.

    Internet banking is ook regelmatig down.

    Echt, kwaliteit van MCB holt achteruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *