Amigoe | Watermeloencoalitie gevallen

De UPB fractie  (v.l.n.r.) James Kroon, Esther Bernabela en Edsel Winklaar.

UPB fractie (v.l.n.r.) James Kroon, Esther Bernabela en Edsel Winklaar | Janita Monna

KRALENDIJK — De ‘watermeloen’-coalitie van PDB en UPB is de meerderheid in de Eilandsraad kwijt. Dat gebeurde nadat UPB-raadslid Esther Bernabela vrijdag in een brief aan gezaghebber Edison Rijna het vertrouwen in de coalitie opzegde.

Bernabela gaf ook aan niet langer namens de UPB zitting te hebben in de raad: ze gaat verder als onafhankelijk raadslid.

Bernabela zou zich niet kunnen vinden in de koers van de huidige coalitie. Dat bevestigde vrijdag ook UPBvoorzitter Maritsa Silberie.

“De afgelopen weken hebben we verschillende keren met elkaar gesproken. Ze heeft gezegd niet verder te willen met de coalitie. Maar er is niet gesproken over een breuk met de partij.”

PDB-gedeputeerde Clark Abraham vindt het jammer dat Bernabela niet met hem gesproken heeft over haar ontevredenheid.

“Maar in de politiek kun je alles verwachten”, zegt hij.

De zogeheten ‘watermeloen’- coalitie, naar de partijkleuren rood (PDB) en groen (UPB), hield iets meer dan een jaar stand. Bernabela is het tweede raadslid dat zich afscheidt van de UPB. In februari besloot Nunu Raphaela, kort nadat ze was beëdigd, als eenmansfractie zitting te nemen in de Eilandsraad. Raphaela, die de zetel innam van vertrekkend raadslid Edsel Winklaar, stelde bij haar aantreden ‘campagne te hebben gevoerd voor meer Bonaire binnen Nederland’, ook zij was ontevreden over de koers van haar partij.

James Kroon is nu het enig overgebleven UPB-raadslid. Verwacht wordt dat er een nieuwe coalitie zal worden gevormd tussen de MPB van Elvis Tjin-Asjoe, die drie zetels heeft in de raad, en de beide eenmansfracties.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *