Amigoe | Weer klachten bewoners Koraal Tabak over stankoverlast

Weer klachten bewoners Koraal Tabak over stankoverlast

Weer klachten bewoners Koraal Tabak over stankoverlast

WILLEMSTAD — De eigenaar van het milieu- en recyclingbedrijf Green Force, Timo Brouwer, die herhaaldelijk aandacht heeft gevraagd voor de stankoverlast door smeulende afvalhopen, voor de bewoners in de omgeving van Koraal Tabak, trekt wederom aan de bel. “Ik heb vandaag veel telefoontjes ontvangen van bezorgde bewoners die hun beklag deden over de extreme stankoverlast van afgelopen nacht”, aldus Brouwer.

Zoals bekend vinden op het terrein bij Koraal Tabak, in eigendom van de familie Bakhuis, al jarenlang op grote schaal dumpingen van allerlei soort afval plaats, waaronder ook een grote hoeveelheid plastics. Omdat de grote afvalhopen in brand raken en door blijven smeulen, is er regelmatig sprake van een chemische stank. Een bewoner van Sta. Catharina, die niet bij naam genoemd wenst te worden, maakt melding van een ‘overheersende chemische plasticgeur’ in de nachtelijke uren.

“Mijn partner en ik zijn vannacht letterlijk wakker geschrokken door de indringende geur. Wij waren gisteren zeer aangeslagen van een bericht over een alleenstaande moeder met zes kinderen die werkelijk alles heeft verloren doordat haar huis – op de Redaweg in Boca Samí – geheel is afgebrand. Zo waren wij gisteren de hele dag bezig om spullen thuis te verzamelen voor deze mevrouw. Het werkt toch op je door, aangezien men zich haast geen voorstelling kan maken hoe het voelt om letterlijk alles kwijt te raken. Vandaar dat mijn partner vannacht in paniek wakker werd, omdat de stank zo erg was dacht zij dat ons huis in brand stond.” Hij meldt toe dat de bewoners onder normale omstandigheden – met de ramen open – op een ‘koele nachtrust kunnen rekenen door de wind’. “Maar door de stankoverlast zijn we vaak genoodzaakt om met gesloten ramen te slapen. De stank dringt hoe dan ook naar binnen door, dus ook via de airco.”

Brouwer roept de bevolking op om de petitie van de bezorgde bewoners van Sta. Catharina en Koraal Tabak te ondertekenen, tegen de voor het milieu en de mens vervuilende dumpingen en voor een implementatie van de milieuwet Openbare Orde door de overheid. Belangstellenden kunnen de petitie op de website www.change.org vinden en ondertekenen via ‘bezorgde burgers Santa Catharina’.

De grote hoeveelheid plastic veroorzaakt bij brand een penetrante chemische geur.
Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Weer klachten bewoners Koraal Tabak over stankoverlast

 1. Stank tot in Sunset Heights toe. En daar dubbel op. Ook de ISLA erbij.
  Rapporten, krantenartikelen, maak niet uit.
  De overheid deed niets, doet niets en zal nooit iets gaan doen 🙁
  De bevolking kan letterlijk en figuurlijk STIKKEN. Dit gedrag dient niet getolereerd te worden, maar ik krijg geen medestanders om werkelijk actie te gaan ondernemen. Vertrek liever nog vandaag dan morgen van deze kankerverwekkende stinkzooi, waar ik helaas (!) nu nog moet leven. Hoop dat gezonde lucht voor mij elders in deze wereld wel snel in zicht is.

 2. stanley Held

  Ik was bewoner van deze mooie landhuis. Jammer dat het in verval is. Het is makkelijk om de eigenaar de schuld te geven. ER WERDEN IN MIJN TIJD DAAR LIJKEN GEVONDEN. Het terrein is zo groot dat een ieder zijn gang kan gaan. WIJLEN Hugo op paste daarvoor. Heb hem kort gekend. Vraag is nu, of de overheid en de eigenaar een oplossing kunnen zoeken. De eigenaar kan het niet alleen. Heb daar gewoond. Weet waarover ik praat.

 3. Bakhuis zal wel weer anderen de schuld geven, terwijl de waarheid is dat hij daar tegen betaling jaren lang rotzooi heeft laten storten welke broeit en waarvan de brandhaard dus niet bereikbaar is vanwege de immense dikke lagen troep die daar liggen. Alleen al om het landhuisje daar liggen tienduizenden tonnen aan rotzooi, het gaat om puin zegt Bakhuis, nou dat heb ik nog nooit zien branden. Er ligt daar van alles wat ongezond is, zeker indien het met lage temperatuur langzaam verbrand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *