Amigoe | Weer problemen met quorum Staten

Weer problemen met quorum Staten

Weer problemen met quorum Staten

WILLEMSTAD — Het was vanochtend weer raak. De Centrale Commissie-vergadering van de Staten kon niet op tijd beginnen. De bespreking van de jaarrekening 2010 van het Land stond op de agenda.

Onlangs hebben de Staten nog een brief naar minister van Financiën José Jardim gestuurd met het verzoek om de nodige haast te maken met de behandeling van de jaarrekeningen 2010, 2011 en 2012. Worden deze niet vastgesteld dan kan dit negatieve gevolgen hebben voor de beoordeling door het College financieel toezicht (Cft) in juni.

De landsverordening van de jaarrekening 2010 is al bij de Staten, maar die over de jaren 2011 en 2012 nog niet. Hoewel de Staten zich ervan bewust zijn dat ze haast moeten maken met de behandeling van de jaarrekeningen, lukt het dezelfde Staten niet om op tijd met een vergadering te beginnen.

De vergadering van de Centrale Commissie stond gepland om half tien vanochtend. Hoewel er 11 van de 21 Statenleden aanwezig waren, kon de bespreking toch geen doorgang vinden. Want voor vergaderingen van de Centrale Commissie geldt ook dat ten minste de helft van het aantal fracties in de Staten vertegenwoordigd moet zijn, dus vier van de acht fracties moeten aanwezig zijn.

Statenvoorzitter Mike Franco bevestigde dat er geen quorum was, zodat de vergadering niet op tijd kon beginnen. Hij zei dat verschillende Statenleden vanochtend aanwezig waren bij het congres over de internationale financiële sector in Sta. Barbara Resort, georganiseerd door Cifa (Curaçao International Financial Services Association).

Hierdoor, aldus Franco, waren verschillende leden niet op tijd voor de vergadering. “Ze zijn onderweg. Ik hoop dat we uiterlijk om twaalf uur alsnog met de vergadering kunnen beginnen.”

Vanochtend waren de fracties van de MFK, MAN en PNP niet aanwezig. Ook de onafhankelijke Statenleden Glenn Sulvaran en Omayra Leeflang kwamen niet opdagen.

Sulvaran geeft aan dat hij vanochtend bij de kaakchirurg was voor een kleine medische ingreep. Hij werd door de Statenvoorzitter gebeld en zou direct na de behandeling naar de Staten gaan voor de vergadering. Even voor twaalf uur kon de vergadering eindelijk beginnen.

Alleen PAR-Statenlid Zita Jesus-Leito (PAR) had zich ingeschreven als spreker en bedankte de minister van Financiën, José Jardim, voor het schriftelijk beantwoorden van haar vragen. Om zes minuten over twaalf was de vergadering alweer voorbij.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Weer problemen met quorum Staten

  1. wederom een beschamende vertoning

  2. Henk Kroeze

    Een gemiddelde kleuterklas is beter georganiseerd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *