Amigoe | Werkstraf voor Giovanni de Pool

Werkstraf voor Giovanni de Pool

6 maanden voorwaardelijk, 180 uur werkstraf + 3 jaar proef voor Giovanni de Pool

WILLEMSTAD — De verdachte Giovanni de Pool sr. die is betrokken bij de zaak Scorpio, kreeg vanochtend een gecombineerde straf opgelegd voor vuurwapenbezit op 5 oktober 2013, namelijk zes maanden voorwaardelijk, 180 uur werkstraf en drie jaar proeftijd.

Dit betekent dat de man niet terug naar de gevangenis moet. Hij werd begin september vorig jaar onder voorwaarden vrijgelaten, op verzoek van zijn advocaat Marije Vaders.

De zaak werd in december vorig jaar bijna compleet behandeld. Het Openbaar Ministerie maakte de strafeis bekend (24 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk) en Vaders nam de nodige tijd voor een uitgebreid betoog waarin ze op het slechte onderzoek van het OM wees. Echter, terwijl ze aan het pleiten was, merkte rechter Irma Lips op dat ze niet over alle documenten waarnaar Vaders verwees, beschikte. De zaak werd in verband hiermee aangehouden en vanochtend voortgezet. Na de behandeling werd De Pool veroordeeld.

De zaak kwam aan het rollen, nadat de politie op de bewuste dag drie vuurwapens en munitie bij de woning van De Pool aan de Piscaderabaai had gevonden tijdens een huiszoeking.

De verdachte heeft altijd ontkend dat de vuurwapens van hem waren en wees naar de man J.P. als de eigenaar van de wapens. P. is de bewaker die De Pool had ingehuurd om die woning te bewaken, aangezien hij niet meer daar woonde. Volgens De Pool had P. dus toegang tot zijn huis in Piscadera omdat hij daar zelf niet meer verbleef.

Vaders benadrukte hierbij ter zitting dat De Pool dit al tijdens zijn aanhouding op 5 oktober 2013 had aangegeven, maar dat er geen navraag is gedaan, terwijl dit verhoor geheel niet in het dossier terug te vinden is. Toen bleek dat P. voor de politie onvindbaar zou zijn. Naar aanleiding van De Pools verklaring op 21 augustus vorig jaar zou tien dagen later eenmalig geprobeerd zijn P. bij zijn woning op te zoeken, echter zonder resultaat. Vaders benadrukte dit ook weer een ongelooflijke gang van zaken te vinden. “Altijd als er ontlastende getuigen gehoord moeten worden zijn dezen onvindbaar, maar belastende getuigen zijn altijd direct vindbaar”, aldus Vaders. Zij merkte hierbij ook nog op dat P. zich in oktober vorig jaar al bij de politie in Rio Canario meldde om de verantwoordelijkheid voor de vuurwapens op zich te nemen, maar dat hij toen werd weggestuurd omdat er geen tijd voor hem was. Ook bestaat er een verklaring van P. waarin hij aangeeft dat de vuurwapens aan hem toebehoren.

De raadsvrouw benadrukte verder dat er geen bewijzen zijn dat De Pool de wapens in zijn bezit had. Vaders bekritiseerde het OM, dat naar haar mening niet geïnteresseerd is in waarheidsvinding. Zij wees op het feit dat het OM eerder pretendeerde dat het de zoon van haar cliënt, Giovanni ‘Nini’ de Pool jr., was die deze vuurwapens voorhanden had. De zoon stond zelf op 24 januari terecht hiervoor en is later vrijgesproken.

Het OM is er echter van overtuigd dat de wapens van De Pool zijn en eiste in december achttien maanden cel, zes maanden voorwaardelijk en drie jaar proeftijd tegen hem. De advocaat pleitte voor vrijspraak.

De rechter is echter van mening dat er voldoende bewijzen zijn tegen de man en veroordeelde hem tot een gecombineerde straf.

Zowel De Pool als het OM heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

Bron: Amigoe

15 Reacties op “Amigoe | Werkstraf voor Giovanni de Pool

 1. Stanley,

  In de zaak van de Road Runners had Irma Lips alle gelegenheid om erg lage wettelijk mogelijke strafmaat op te leggen. Daarbij had ze kunnen wijzen op 3 dodelijke slachtoffers, rijden zonder rijbewijs, onverantwoord rijden na een nacht doorwerken in de horeca, onder valse voorwendselen een auto huren, reeds met de politie in aanraking zijn geweest, wegvluchten na het ‘ongeval’, kortom alle reden om de paar jaar op te leggen die wettelijk mogelijk was.

  Maar niets van dat alles. Irma Lips liet Nelson dos Santos wegkomen met een paar maanden die hij naar alle waarschijnlijkheid nooit hoeft uit te zitten (Brian Mariano!).

  Het is dan ook niet gek dat velen denken dat loterijboer dos Santos een fiks bedrag naar Irma Lips heeft geschoven. Of is er een andere verklaring voor haar idiote vonnis?

 2. is de veroordeelde al ingeschreven bij Kranchi?
  is de belastingdienst al op bezoek geweest?
  hebben we zijn paspoort in beslag genomen, betrokkene heeft duidelijk aangegeven dat hij vluchtgevaarlijk is.

 3. follow the money , wanneer gaan we nu echt diverse vermogen bekijken naar hun herkomst.
  gelukkig zijn ze bezig met een pluk ze wet, waarbij eindelijk de verworven goederen, middelen, etc kan worden afgepakt. Ook kan er dan een aaanslag van de belastingdienst komen over het vermogen dat met de misdaad is verdient.
  zo kan het zijn dat een statenlid of minister die niks had , eindelijk eens aan moet tonen waarom hij/zij geen minister meer is of statenlid ineens een vermogen heeft die hij/zij nooit had kunnen hebben.

 4. Stanley, Irma Lips is een aanfluiting voor onze rechtsstaat, of beter voor wat daar nog wat daar nog van over is. De criminaliteit regeert, letterlijk met veroordeelden Schotte, Constantia en verdachten Schotte, Constantia en Thode in het parlement.

  Hoe zou jij reageren als de moordenaar (Nelson dos Santos) van jouw geliefde en 2 andere onschuldigen bestraft wordt met enkele maandjes cel die hij waarschijnlijk niets eens hoeft uit te zitten (zie Brian Mariano, veroordeeld tot een jaar cel na de smokkel van een kilo cocaine maar 3 jaar na zijn veroordeling nog steeds een vrij man)?

  Nee Stanley, Irma Lips is een grote schande en ze stapelt fout op fout met deze week weer een bijna vrijspraak met een van de grootste drugsdealers van Curacao, Giovanni de Pool.

  Laten we blij zijn dat er nog mensen zijn die hiertegen protesteren. Met lijdzaam toeziende Stanley Helds komen we niets verder. Ons parlement zit daar vol mee.

 5. stanley Held

  Dus Irma is de boosdoener. Raar in een rechtsstaat dat mensen jullie via de media gelijk willen halen. Het zegt meer over jullie dan mevrouw Lips. Jullie dragen de kennis over de feiten. De vraag die hier speelt, is het OM sterk genoeg om bewiijs ta aandragen? Nee. Val hun aan. Die vrouw kan niet anders. Wie wordt nu jullie volgende slachtoffer? Ga oo de man af naar haar toe. Of plasts echt jouw naam en adres. Lekker he? Jouw echte ik, onder een schuilnaam te spuien. Zo kan ik het ook.

 6. Jammer , want laten we even kijken de verdachte is niet ingeschreven op Curaçao, was voortvluchtige en werd internationaal gezocht, werd opgepakt bij een illegaal grensoverschrijding. Verdachte heeft geen werk, maar heeft voldoende middelen om diverse huizen op Curaçao te bezitten kan permanent een bewaker voor zijn huizen inhuren. Bekent is dat de verdachte merendeels op curacao vertoeft, maar geen BZV afdraagt, AOW afdraagt over zijn wereld inkomen. als Jusitie hem niet kan straffen dan kan de belastingdienst en de immigratiedienst toch wel wat doen.
  Bekent is dat criminelen in europa zich uitschrijven uit hun woonplaats maar zich nergens meer inschrijven zodat de fiscus geen vat meer op ze. Ze blijven 3 maanden in het ene land en verkassen dan naar hun andere huis in een ander land. hun criminele geld zorgt ervoor dat ze nergens gebruik hoeven te maken van instanties. ze komen alleen in de lucht voor het vernieuwen van hun paspoort.
  laten we daar eens na laten kijken.

 7. Abraham Mossel

  Wij mogen blij zijn dat de zaak Babel is vertraagd, zo is de kans groot dat als deze zaak Babel weer aan de orde komt, aangezien rechter Irma Lips waarschijnlijk dan zelf in het gevang zit, wegens corruptie en omkoping door maffia & Gerrit de Raaf en Co .

 8. Waarom is er niet gevraagd naar de afkomst/facturen(die er niet zal zijn) van de wapens?

 9. Laten we een actie beginnen ‘geef Lips een trap onder haar bips’.

  Ze heeft echt een klap van de molen gehad en dient tegen zichzelf in bescherming te worden genomen want ze heeft zichzelf niet meer onder controle.

 10. @Sander ik denk dat je ook het half bakke werk van het OM hierbij moet betrekken en de advokaat heeft hier met recht op gewezen. Ook hier zijn er vakantie gangers die hun verantwoordelijkheid niet kunnen dragen.

 11. Da’s justitie op Curacao, een drugscrimineel betaalt een kapitaal aan een ratvocate en een doodsbange rechter legt geen straf op.

  Misselijk makend.

 12. triest, dat deze dader weer een lichte straf krijgt.
  Lips kon niet onder de bewijzen uut komen anders was het vrijspraak geworden.
  hoe lang kunnen we deze soft lady nog sereieus nemen.
  voor mij is ze minder dan vuilnis…
  dit soort moet snel terug naar makambaland.
  liever vandaag dan morgen…
  klassejustitie!!!! op hoog niveau!!!!

 13. Met rechters als Irma Lips worden dure onderzoeken naar criminaliteit volslagen zinloos.

  Al gebeurt er een moord voor de ogen van Irma, dan luidt het vonnis nog ‘vrijspraak’.

  Deze vrouw is doodsbang van criminelen of ze staat op de payroll van criminelen.

  Of ze spoort gewoon niet.

 14. Ja ook in mijn geval kende een andere rechter het dosier niet en zei bepaalde documenten niet te bezitten terwijl die weldegelijk ingediend waren, darenbuiten was ze niet in staat engels te lezen of begrijpen,vervolgens komt ze terug over een eerdere rechterlijke beslissing, Het zijn een zooitje ongeregelde vakantiegangers hier.

 15. Het wordt werkelijk met de dag gekker met rechter Irma Lips!

  Weer verlaat een van de grootste criminelen van het eiland zonder gevangenisstraf de rechtszaal.

  Hoe lang gedogen we Irma Lips nog?! Het is een groot schandaal dat zij nog als rechter functioneert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *