Amigoe | Werner Wiels: ‘Tweede Kamerdebat Isla is een circusactiviteit’

Werner Wiels | Cartoon Pa Stechi

Werner Wiels | Cartoon Pa Stechi

WILLEMSTAD — Werner Wiels, de voorzitter van het Multidisciplinaire Projectteam (MDPT) dat de toekomst van de Isla onderzoekt, zegt zich niet te interesseren voor de Tweede Kamermotie waarvoor gisteren een meerderheid van het Nederlandse parlement haar steun uitsprak.

Hij noemt het Tweede Kamerdebat, waarin de Nederlandse regering wordt opgeroepen om bij Curaçao aan te dringen op een flinke reductie van de Isla-uitstoot, een ‘circusactiviteit’.

In gesprek met de Amigoe zei Wiels zich slechts te richten op het mandaat en de werkzaamheden van het MDPT en zich niet te interesseren voor Tweede Kamermoties.

“Het debat is bedoeld voor het Nederlandse publiek en de media aldaar. Ik noem het een circusactiviteit.”

Volgens hem zijn er, los van GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren, geen Nederlandse Kamerleden op bezoek geweest bij de Isla en weten ze niet waar ze over spreken. Ook is Wiels teleurgesteld over het feit dat de vervuiling van het Schottegatgebied door Shell, die hier zeventig jaar de raffinaderij in bedrijft heeft gehad, niet in het Tweede Kamerdebat is behandeld.

“We hadden verwacht dat Shell ter verantwoording zou worden geroepen. Maar Shell heeft een dikke vinger in de pap in de Nederlandse politiek en het bedrijfsleven. De Nederlandse media hebben de mond vol over de raffinaderij op Curaçao, maar ze zijn bang om Shell aan te pakken.”

Hij spreekt van een eenzijdige belichting in de berichtgeving en van ‘stemmingmakerij’. De voorzitter van het MDPT stelde:

“Wij staan achter de positie van minister Plasterk dat delen van de motie zeer vergaand en beledigend zijn.”

Hij doelde hierbij op de weerstand van de Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) op de bepalingen uit de motie waarin staat dat Curaçao ondeugdelijk wordt bestuurd, dat de regering de mensenrechten schendt en dat dit doden tot gevolg heeft.

“Wij zijn autonoom. Minister Plasterk heeft kennis genomen van alle plannen waar we mee bezig zijn. Hij is nu bezig met de emotionele show in Nederland”,

aldus Wiels. Wat betreft het tweesporenbeleid, waarbij het MDPT onderzoek doet naar zowel de modernisering van de Isla als de herontwikkeling van het Schottegatgebied in het geval van sluiting, verwees Wiels naar premier Whiteman.

“We houden ons gewoon aan het mandaat van het Landsbesluit (ter oprichting van het MDPT, red) en de werkzaamheden die daarin staan.”

Bron: Amigoe

26 Reacties op “Amigoe | Werner Wiels: ‘Tweede Kamerdebat Isla is een circusactiviteit’

 1. Stanley Held

  Beste Wim, zal ik altijd doen. Het is makkelijk om een bevolking lui te noemen. Zoek uit waar dat vandaan komt. Ondanks alle tegenspoed, zal ik ze altijd blijven verdedigen. Ook jij en ik zijn soms lui. Alleen is er voor een ieder in Nederland een gespreid bedje weggelegd. Jammer is dat de leiders het niet inzien. Gelijk heb je als je bepaalde mensen in de samenleving als zakkenvuller ziet. Maar een hele samenleving wegzetten om een 30 tal mensen vind ik , niet kunnen. Ik zal altijd dit aanvechten.

 2. Stanley, waarom neem jij het steeds op voor de bevolking? Erken toch dat een groot deel aartslui is zonder enige normen en waarden. En dat deel zich vermenigvuldigt waardoor de nieuwe generatie nog erger is dan de huidige.

  Je ziet het in de politek. Daar hadden we vroeger alom gerespecteerde politici als Pourrier en Martina. Nu trekken we Schotte, Constantia, Thode, Wilsoe en Cooper uit de sushibak en zetten ze in de Staten. En dat doet de door jou zo aanbeden bevolking.

 3. Stanley Held

  Mijn verhaal zal ik zo blijven. Die kan mag ik niet vergeten. Een bevolking die zijn geschiedenis wegzet heeft echt een probleem. De personen die het slecht doen in de politiekesamenleving kunt u zelf tegen stemmen. Democratie is mooi. De bevolking bepaalt. En niet een alleen roepende in de woestijn. Dit probleem ligt niet aan de bevolking. Denk goed na. Of begin zelf met een partij. Kijk dan hoever u komt.

 4. Held, feit is dat je zit te fantaseren en een beetje huilie huilie doet, alleen om interessant te doen.

  In een andere post schrijf jij: “mijn oma was slavin”. Ik heb je uitgelegd dat dat nagenoeg onmogelijk is

 5. ‘t Is jammer dat men zo gauw vergeet en gewoon doorgaat met de dagelijkse “dingen”.

 6. Wéér het Stanley “slavenlied”:

  Altijd wéér het zelfde liedje,

  Tis de schuld van Nederland .
  Altijd weer kolonialen,
  
Die ons door het slijk gaan halen.

  Tis de schuld van Nederland.

  
Altijd blijven we verhalen,

  laat Macamba’s maar betalen.

  Tis de schuld van Nederland.

  Wij zijn slim en echt niet dom,

  wat récht is praten wij wel krom.

  Altijd weer het zelfde liedje,

  Tis de schuld van Nederland.
  Geef de jeugd de boodschap door:
  Werken is voor een domoor.
  Ga in drugs, verdien kapitalen
  Die je met werken nooit kunt halen.


 7. Ja, Stanley, denk gerust na over het verleden. Want een heden (laat staan een toekomst) heeft dit corrupte boevennest niet.

  En dan mag het eiland nog blij zijn dat het tienduizenden criminelen naar Nederland geexporteerd heeft, anders was het nog erger (over schadevergoeding daarvan is Curacao oorverdovend stil).

  Een volk dat zich laat vertegenwoordigen door Schotte, Constantia. Thode, Wilsoe en Cooper is geen knip voor de neus waard.

 8. Stanley Held

  Ach, ach Freek en Lastiwz, ik hen verschillende culturen in mijn bloed. Neemt niet weg dat wij voor de enge en barbaarse praktijken moeten waken. Tot nu vindt het plaats. Jouw moeder was een slavin? Wat heb jij gedaan dat het niet meer gebeuert. De bevolking heeft het recht om te weten wat er heeft plaatsgevonden. . Ook ik ken Piet Hein met zijn zilverenvloot. Waarom mag de Antilliaan niet weten over hun verleden? Ik moet mijn verleden vergeten. En Piet Hein verheerlijken. Ben blij dat ik mijn en jouw geschiedenis ken.Het vrrgeten van mijn verleden is een farce. Zolang als het zo blijft als jullie denken hebben wij een probleem.

 9. Held, lees jij je eigen geschiedenis maar.

  “Mijn oma was een slavin”

 10. Altijd maar dat ver naar het verleden en ver naar de toekomst kijken. Wat schieten de mensen daar mee op die nu door ontoelaatbare hoeveelheden gif worden vergast? Er zijn nu gezondheidsnormen en daar moet je je nu aan houden, ongeacht of dat in het verleden of in de toekomst anders was of zal zijn.

 11. Stanley Held

  Mijn mening. Ik ben eens met velen van jullie. Ik zal nooit een persoon zonder wetenschap aanvallen. Kijk naar de feiten. Ik zal altojd drie organen aanvallen. Ja. Shell, Nederland en Curaçao. Ok zij ze wisten het toen niet. Simpel. Kijk war er gebeurd is in Nigeria? ????? Gaat bij mij niet om Wiels. Vaak heb over dit probleem geschreven. Ik zou alles sluiten. Gaat om de gezondheid van een bevolking. De rest boeit mij niet. Gaat om een rafferanderij die vanaf 1916 daar zit. Denk goed na. Zij wisten wat er zou gebeuren. Om nu te zeggen dat Curaçao hiet debet aan is bestrijd ik. Nederland bepaalde toen alles. Kijk naar u w geschiedenis lers hem goed. Dit probleem moet echt via de rechter w orden opgelost. Lees uw geschiedenis. Nu probeert Nederland zich te vrijwaren. Kom op.

 12. Wiels heeft nog nooit van zijn leven gewerkt en alleen maar luie overheidsbaantjes gehad waarvoor hij zwaar overbetaald werd.

  Hij is het levende argument voor het legaliseren van abortus.

 13. Een echt Wiels rectie.
  Misschien moet de man nu een keer echt gaan werken…..???

 14. Ook hier weer “his masters voice” van de PS bobo’s.
  Alles wat niet helemaal strookt met PS waan, kan belachelijk worden gemaakt. Isla stort geld in de PS kas en de roeptoeters gaan roeptoeteren. Rechten van de Mens, nooit van gehoord. Gelden van Maduro, zolang de voorraad strekt.
  Of er ooit nog iets gebeurt met die Isla en haar producten?
  Who cares? Of het volk ban Curacao in meerderheid dom en arm blijft, is niet de zorg van politieke partijen die van corruptie aan elkaar hangen.

 15. Abraham Mossel

  Hoop geschreeuw weinig lol. Ken meer van dat soort mannetjes op Curacrim, eerst zakken vullen en daarna , je hoort en ziet ze niet meer. zie voorbeeld, Godett, Pierre Nelson, Eral Cova, Norbert George, Hakim, Jamaloodin etc etc etc.

 16. Meneer Wiels, ons expert op het gebied van “circusactiviteiten” die zelf ook een clown was bij z’n circus show bij de AMFO, heeft een volle container boter op z’n hoofd.

  http://povandsocialdev.blogspot.com/2006/02/meals-jeopardized-saturday-4-february.html

 17. Typisch de reactie van Werner Wiels (naar men zegt de enige overgebleven weldenkende in de familie) om de aandacht te richten op de Tweede Kamermotie i.p.v. het Isla-raffinaderij debat. Hij fungeert als een clown in een rodeo die de stier moet afleiden nadat hij zijn berijder van zich afgeworpen heeft. Zo zijn er nog een aantal andere “clowns” die zich zullen gaan roeren. Dus de vergelijking circus is toepasselijk.

  Hoe kan het dat, zoals Wiels aangeeft, Minister Plasterk kennis neemt van alle plannen waar de MDPT mee bezig is en dat deze kennis niet op dezelfde manier wordt uitgelegd door Whiteman en de coalitiepartners? Of klop het dat de MDPT en PS de tegenpartij, ISLA/ PDVSA’s agenda aan het helpen zijn? Waarom geeft Wiels namens de MDPT geen inzage in de stand van zaken t.a.v. een twee sporen oplossing? Netzoals de heer Casimiri vraag ook ik mij af: “Wat of welk alternatief hebben zij in al die tijd ontwikkelt?” Het lijkt erop dat Whiteman slechts aan één optie voor de raffinaderij werkt en dat Wiels (Cooper, Gijsbertha enz.), als marionetten van de Refeneria Isla, voor afleiding moeten zorgen met onderwerpen die er niet toe doen.

 18. Ach, het ligt aan het Nederlands parlement of het ligt aan de shell of de Nederlandse pers heeft het gedaan. Dat is de boodschap van deze Wiels, zelf hebben wij als true YDK totaal nergens geen schuld aan. Wij hebben zelf geen verantwoordelijkheid ergens voor, dus hoeven dat ook niet te nemen. Ta nos cultura om te wijzen en te beschuldigen, we kunnen er niets aan doen want we weten niet beter.

 19. maar plan B zal uiteindelijk de bestge keuze zijn.
  er zal sowieso een grote groep werknemers nodig zijn voor de schoonmaak en afbraak van deze antieke fabriek.
  de grond zal voor het land heel veel geld kunnen opbrengen aan huur opbrengsten.
  en bedrijven kunnen zich daar vestigen met veel meer werknemers, dan die er nodig zouden zijn bij de ISLA.
  de grond onder de rook van de isla zal in waarde stijgen en toeristen zullen niet geschOkt zijn als ze over de brug rijden.
  kortom de dombo Wiels wil iets dat voor het volk van curaçao een dieptepunt zou betekenen.
  Wiels je bent een clown of een marionet, je mag zelf kiezen…

 20. dit soort mensen hebben geen mededogen met 18 doden per jaar en een hoop longproblemen onder de rook.
  alleen het ieder jaar de huizen laten schilderen in blauw baai kost al een hoop geld.
  vraag aan hem: is er al een investeerder gevonden die kan zorgen voor een schone raffinage?
  tunnelvisoe met plan A.
  maar plan B zal uiteindelijk de bestge keuze zijn.
  er zal sowieso een grote groep werknemenrs nodig zijn voor de schoonmaak en afbraak van deze antieke fabriek.
  de grond zal voor het land heel veel geld kunnen opbrengen aan huur opbrengsten.
  en bedrijven kunnen zich daar vestigen met veel meer werknemers, dan die er nodig zouden zijn bij de ISLA.
  de grond onder de rook van de isla zal in waarde stijgen en toeristen zullen niet geschikt zijn als ze over de brug rijden.
  kortom de dombo wiels wil iets dat voor het volk van curacao een dieptepunt zou betekenen.
  Wiels je bent een clown of een marionet, je mag zelf kiezen…

 21. Als YDK wil ik tegen Wiels willen zeggen bai Fliet.Jullie zijn degenen die dit Eiland naar zijn Moerskont helpt!!!

 22. plan B is zeker een kermis activiteit

 23. Shell heeft destijds aangeboden de raffinaderij af te breken en de grond schoon te maken.

  De regering van toen was daar tegen en koos ervoor om de raffinaderij gratis over te nemen en voort te zetten.

  En dan wil men nu alsnog Shell (lees: Nederland) aanklagen.

  Ik denk dat Wiels te ver heen is om nog geholpen te kunnen worden door de Capriles kliniek.

 24. @Wiels:”Ik noem het een circusactiviteit.”….
  Wat een circusactiviteit is, zal hij als clown wel herkennen 🙂
  Shell wel ter verantwoording willen roepen en de Isla niet… ???
  Een oproep ( door wie dan ook) om een “flinke reductie van de Isla uitstoot” te bewerkstelligen een circusactiviteit noemen, ???!!
  Je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn…. zucht

 25. De familie Wiels… er zou eens onderzoek moeten worden verricht naar hoe het mogelijk is dat er in 1 familie zoveel idioten voorkomen. Is het erfelijk?

  Hoe dan ook, de Capriles kliniek verdient er goed aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *