Amigoe | Wernet strijdt tegen benoeming als MT-lid van gevangenis

Marlon Wernet-1 | Foto Dick Drayer

Wernet strijdt tegen benoeming als MT-lid van gevangenis | Foto Dick Drayer

WILLEMSTAD — Marlon Wernet zal ontslagen worden als korpschef van het Korps Politie Curaçao (KPC). Tevens wordt hij direct ter beschikking gesteld van de gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK), waar hij één van de leden van het managementteam (MT) wordt. Wernet wil dit echter niet en heeft daarom een zaak aangespannen tegen minister van Justitie Nelson Navarro (Pais). Zijn verzoek wordt aanstaande vrijdag behandeld. Dat bevestigt de minister desgevraagd tegenover de Amigoe.

Uit het vonnis van 30 september jl., uitgesproken in de vorige civiele zaak die Wernet tegen de minister had aangespannen tegen verlenging van zijn schorsing, bleek al dat Navarro Wernet op 22 augustus jl., middels een brief zijn voornemens heeft bericht om hem over te plaatsen naar een andere functie. Dit, conform artikel 81 Besluit rechtspositie KPC. Wernet heeft dit aanbod toen al naast zich neergelegd. Hij wil terug als korpschef. Zijn verzoek hiervoor tijdens de eerdere zaak werd echter al door rechter Gustavo Polkamp afgewezen. Minister Navarro wil hem ook niet terug als korpschef en dus zal Wernet ontslagen worden.

Op de vraag waarom hij niet als korpschef mag optreden, maar wel als MT-lid van de gevangenis, legt de minister uit dat dit te maken heeft met de positie van een korpschef. Navarro is als minister van Justitie conform de Rijkswet Politie, de korpsbeheerder. Hierdoor wordt hij direct door de korpschef vertegenwoordigd en hij vindt het geen goed idee om Wernet als zijn directe vertegenwoordiger te hebben. Dat heeft natuurlijk te maken met de resultaten van de (integriteits)onderzoeken die naar hem zijn gedaan.

“Bij de gevangenis valt hij echter als MT-lid onder drie personen, namelijk de secretaris-generaal, de sectordirecteur en de directeur zelf”, aldus Navarro. Dat is een geschikte functie voor hem, aldus Navarro die Wernet niet als ambtenaar wil ontslaan. Wernets raadsman Wilfred Fortin was deze dagen niet bereikbaar voor commentaar over de aangespannen zaak die aanstaande vrijdag wordt gehouden.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *