Amigoe | Wilsoe wast zijn handen in onschuld

‘Bewijs berust op roddel’| Foto Extra

‘Bewijs berust op roddel’| Foto Extra

WILLEMSTAD — Wie in de verste verte denkt dat PS-Statenlid Elmer Wilsoe iets te maken zou hebben met de moord op Helmin Wiels is stapelgek.

Deze woorden die Wilsoe eerder aan het RST (Recherche Samenwerkingsteam) meedeelde, herhaalde Wilsoe gisteren tijdens de persconferentie die hij belegde om zijn naam te zuiveren nadat een document met de namen van alle verdachten in de zaak Maximus op straat was gelekt.

Wilsoe is één van de personen waarvan het RST verdenkt de moord op oud-PS leider Wiels te hebben beraamd. Tijdens de persconferentie vertelde het Statenlid nauwgezet alle gesprekken die hij met het RST heeft gehad na. De bewijzen die het RST in handen heeft zijn volgens Wilsoe flinterdun.

“Alles is gebaseerd op horen zeggen. Ik dacht dat ik in een rechtstaat leefde en niet in een ‘estado di redu’ (roddelstaat). Waarheidsbevinding zou de rode draad in het werk van het OM moeten zijn. In mijn geval is er sprake van waarheidsfabricage. Er is sprake van roddelbevinding in plaats van waarheidsbevinding”,

aldus Wilsoe die zegt stappen te gaan ondernemen tegen smaad.

Volgens hem gaan officier van Justitie Gert Rip en het RST bij het Maximus onderzoek uit van het begrip ‘het doel heiligt de middelen’. In Wilsoe’s geval zijn de bevindingen rondom het verdachte Statenlid zo belachelijk dat hij zichzelf niet als verdachte kan zien.

“Het kan niet waar zijn”,

aldus Wilsoe. Wilsoe heeft verschillende gesprekken gevoerd met het RST na de moord op Wiels op 5 mei 2013. Een van de aanwijzingen die het RST zou hebben voor Wilsoe als dader is het feit dat een portret van de vermoorde politicus van de wand viel terwijl Wilsoe tijdens een uitzending aan het woord was.

Volgens de broer van de vermoorde politicus, Aubert Wiels, zou dit aangeven dat er iets aan de hand is.

“Ik heb nooit geweten dat RST in geesten gelooft”, aldus Wilsoe.

Ook de geruchten die al jaren de ronde doen over geheime bankrekeningen wees Wilsoe van de hand. Zo zou Amparo dos Santos hebben verklaard dat Wilsoe 1,2 miljoen dollar op een rekening in Miami heeft staan. Ook zou de hoofdredacteur van Ultimo Noticia H.Z. op basis van horen zeggen aan het RST hebben verklaard dat Wilsoe in Miami een groot bedrag is gaan pinnen.

“Het is om te huilen”,

zei Wilsoe die met de persconferentie wilde laten zien welke spelletjes er worden gespeeld. Tot slot wordt Wilsoe er ook van beschuldigd dat hij aan de moordenaars heeft laten weten waar Wiels zich op dat moment zou bevinden. Wiels is op klaarlichte dag op het strand van Marie Pampoen vermoord. Hij en Wilsoe zouden elkaar daar treffen.

Volgens Wilsoe heeft hij echter aan niemand laten weten waar hij en de PS-leider elkaar zouden ontmoeten. Dat blijkt ook uit de telefoongegevens die door het RST zijn doorgespit.

Volgens Wilsoe is hij op de een of andere manier toch blij met het gelekte document waarin hij als verdachte wordt aangemerkt. Iedereen kan nu zien dat het bewijsmateriaal tegen hem ongefundeerd is.

Bron; Amigoe

5 Reacties op “Amigoe | Wilsoe wast zijn handen in onschuld

  1. Bah. Ik word dit jaar ook zo oud. Maar ik ontken dat ik in de Staten te vinden ben, laat staan als een zoutzak.

  2. Deze laffe loopjongen van dos Santos wordt binnenkort 76 en trekt dus al 16 jaar pensioen met daarop nog eens een statensalaris van 15,000 per maand.

    Wordt het niet tijd dat hij wordt opgeborgen met andere dementerende bejaarden?

    Zoals hij er als een zoutzak bij ligt in de Staten is toch geen gezicht?

  3. Dat was Judas ook,de tijd zal het leren.

  4. Het bewijs berust inderdaad op leugens, zijn eigen leugens namelijk.

  5. Wilsoe is totaal niet te vertrouwen. zijn woorden zijn niets waard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *