Amigoe | Witwassers opgepakt

Witwassers opgepakt

Witwassers opgepakt

WILLEMSTAD/AMSTERDAM — Er zitten twee personen vast in Nederland, een 36-jarige man en zijn 39-jarige vriendin uit Breda, in verband met een witwasonderzoek dat deels ook op Curaçao loopt.

Beiden worden verdacht van witwassen en zijn door de financiële recherche van de Koninklijke Marechaussee (FinEC) medio juli gearresteerd. Na hun aanhouding volgden huiszoekingen in hun woning zowel in Nederland, als op Curaçao.

Tijdens het doorzoeken van hun woning in Nederland zijn een auto, een motor, contant geld, sieraden, horloges en administratie in beslag genomen. Ook zijn een grote hoeveelheid dure schoenen, merkkleding en luxe zonnebrillen in beslag genomen, die vermoedelijk gekocht zijn met crimineel geld.

De luxe villa van de man hier bij Grote Berg werd op 19 juli doorzocht. Hierbij is zoals bekend door het lokale Afpakteam de compleet nieuwe inboedel in beslag genomen. De acties zijn toen uitgevoerd middels een rechtshulpverzoek van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Toen moest nog het administratief proces gestart worden om ook de villa zelf in beslag te nemen. Dat is inmiddels gebeurd, meldt het ministerie van Defensie. Naast Grote Berg werden toen onder leiding van een rechter-commissaris ook huiszoekingen verricht in de Geleenstraat en de Kaya Cupido, meldde het lokale OM eerder.

Bron: Amigoe

 

Een Reactie op “Amigoe | Witwassers opgepakt

  1. Vraag me af wat het Ministerie van Defensie hier mee te maken had. Of was het defensiepersoneel dat opgepakt is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *