Amigoe | Wrakingsverzoek Babel afgewezen

Met beschikking

Wrakingsverzoek Babel afgewezen

Wrakingsverzoek Babel afgewezen

WILLEMSTAD — Het Hof heeft gisteren het wrakingsverzoek tegen rechter Irma Lips in de zaak Babel afgewezen. Volgens het Hof heeft Lips geen vooringenomenheid getoond bij de toetsing van de getuigenverzoeken die door advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran in juni waren ingediend.

In de zaak Babel staan oud-premier Gerrit Schotte en zijn levenspartner Cicely van der Dijs terecht voor het witwassen van geld. Volgens Sulvaran zou Lips bevooroordeeld zijn. Dat zou zijn gebleken uit de afwijzing van de meeste getuigenverzoeken tijdens de regiezitting afgelopen juni.

Sulvaran diende toen ruim veertig verzoeken in en de meeste hiervan werden door Lips afgewezen. Onder die getuigen waren onder meer voormalig gouverneur Frits Goedgedrag en advocaat-generaal Anton van der Schans.

Het Hof heeft echter geoordeeld dat er geen grond tot wraking is. Er is volgens het Hof geen sprake van vooringenomenheid bij Lips. De getuigenverzoeken zijn getoetst zoals een rechter dat naar behoren moet doen. Op 9 september staat de zaak Babel op de rol van de rechtbank.

Bron: Amigoe

Naschrift KKC

2015 08 28 – Babel-wrakingsverzoek-Gerrit Schotte-Cicely Van Der Dijs

3 Reacties op “Amigoe | Wrakingsverzoek Babel afgewezen

  1. Abraham Mossel

    Ben juist blij met Irma de Loser, word zo wie zo hoger beroepzaak, en dan is zij niet meer van de partij. Al word de Raaf maar voor één dag veroordeeld dan heeft hij een gevonnist strafblad. moet genoeg zijn om hem niet meer persoonlijk aan het MP te helpen, dat zal wel een marionet van hem worden, net zoals Gumbs op St Maarten, maar ook daar weet NL nu de weg mee.

  2. Jammer.

    Irma Lips deed een drievoudige verkeersmoord af met enkele maandjes. Ik en het Curacaose volk hebben geen enkele vertrouwen in deze dame.

    Wanneer gaat ze terug naar Nederland?

  3. Natuurlijk is deze wraking afgewezen, het enige wat aan dit komend proces politiek is, is dat een verdachte in de politiek zit, meer niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *