Amigoe | Yumiri: veroordeling wegens helpen voortvluchtigden

Yumiri: veroordelíng wegens helpen voortvluchtigden

Yumiri: veroordelíng wegens helpen voortvluchtigden

WILLEMSTAD — De rechter heeft gisteren de mannen L.J.P en JJ.A. veroordeeld wegens het schuilhouden van verdachten. P. kreeg een gevangenisstraf van zes maanden opgelegd, waarvan één maand voorwaarde- lijk. A. moet een maand korter zitten.

Het tweetal heeft van 22 schuilgehouden. Het ging tot 31 oktober 2015 de ver- hier onder anderen om dachten in de zaak Yumuri de Venezolaan Leonardo Amaya Urbina (23), die inmiddels is veroordeeld voor een poging tot doodslag op twee politieagenten op 21 oktober vorig jaar, ter hoogte van hardwarezaak Yumuri aan de Rooseveltweg.

De rechter haalde in het vonnis de ernst van het feit aan, dat de mannen opzettelijk iemand, die als verdachte wordt aangemerkt ter zake van enig misdrijf, behulpzaam zijn geweest in het ontkomen aan de nasporing van of aanhouding door Justitie.

Urbina werd in de Yumuri-zaak als de schutter veroordeeld tot veertien jaar celstraf, maar hij heeft onlangs verklaard dat iemand anders de trekker heeft overgehaald. Het vonnis van het hof op het hoger beroep moet nog volgen.

Urbina was die nacht samen met anderen, waaronder de chauffeur van de auto, Karoly Flores Molina (34), die 24 maanden opgelegd kreeg voor wapenbezit, in plaats van de geëiste drie jaar celstraf. De rechter achtte toen ook bewezen dat Urbina zich schuldig heeft gemaakt aan zware mishandeling en politiewapenbezit.  Bij de schietpartij raakte agente N. Simon zwaargewond aan vitale organen. Haar mannelijke collega P. Samson raakte gewond aan hand en been. De bestuurder werd vrijgesproken van poging tot doodslag en zware mishandeling.

Bron: Amigoe

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *