Amigoe | Zaak bedreiging ex-politicus Rozier verdaagd

Rozier is vele autobranden en doodsbedreigingen verder

De opgestapte MFK-er Dean Rozier is jaren van autobranden, doodsbedreigingen en constante stalking verder. Ene Schotte, Jamaloodin en Panchek zouden woedend zijn

WILLEMSTAD — De zaak tegen Boyki M-A. (43) voor de bedreiging van ex-politicus Dean Rozier en de vrouw C. Janga, is gisteren door de rechter verdaagd, zodat de man de mogelijkheid krijgt een advocaat te zoeken.

Hij stond gisteren terecht voor een brandstichting en vernieling in februari en juli 2014 – hij heeft de Hyunday I10 van Janga in brand gestoken –, en de bedreiging van Rozier op 15 juni en 13 september 2014, waarbij ook de vrouw werd bedreigd.

De man zou tegen Janga (en Rozier) in september hebben gezegd:

“Zeg tegen hem dat Panchèk (waarschijnlijk NLS’er Dangelo Damascus, vrijgesproken voor betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels, red.) namens mij op hem (Rozier, red.) wacht. Hij hoeft alleen maar de gevangenis in te gaan. Hij zal er niet meer uitkomen. En weet je wie later aan de beurt is? Jij, jij bent aan de beurt. Ik zal ervoor zorgen dat zij jouw bont en blauw slaan, er zal niets van je overblijven. Ik heb je auto in brand gestoken klootzak.

En weet je wat er gaat gebeuren? Ik zal je huis spoedig in brand steken. Weet je waarom? Ik heb de sleutels van alles. Laat Dean de gevangenis ingaan, Panchèk, Gerrit Schotte, Jamaloodin (mogelijk ex-Financiënminister George Jamaloodin, red.), zullen daar allemaal op hem wachten.

Wij zullen hem afmaken en daarna zullen we voor jou komen, heb je dat gehoord?”

Ook wordt de man vervolgd voor het belagen van de slachtoffers in de periode januari 2013 tot en met september 2014. Hij heeft opzettelijk en stelselmatig inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van Janga en Rozier.

Zo heeft hij zich voortdurend opgehouden in de directe omgeving van hun woning, terwijl zij geen contact met hem wilden, en met de dood bedreigd, ook via sms-berichten.

Tijdens de behandeling van de zaak later, wordt mogelijk bekend of de genoemde Panchèk inderdaad de man Dangelo Damascus is en of de verdachte ex-minister Jamaloodin bedoelde tijdens het uiten van de bedreigingen. Er is nog geen datum geprikt voor de zitting.

Bron: Amigoe

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *