Amigoe | Zesde arrestatie fatale roof Blue Bay

Zesde arrestatie fatale roof Blue Bay

voor de fatale roof op Franscico ‘Franky Stul’ Ignacia (74) vorig jaar bij Blue Bay

WILLEMSTAD — In opdracht van het Openbaar Ministerie is vanochtend de vrouw S.M. aangehouden, in verband met de fatale roof op Franscico ‘Franky Stul’ Ignacia (74) op 20 december vorig jaar bij Blue Bay.

De aanhouding vond plaats op haar werk. Waar precies wil het OM niet kwijt, ook niet hoe oud de vrouw is noch wat haar betrokkenheid is bij de zaak. Wel is duidelijk dat zij de zesde verdachte is in deze zaak. Volgens OM-woordvoerder Norman Serphos zitten er met deze vrouw momenteel vijf verdachten vast. Een andere verdachte werd onder voorwaarden vrijgelaten.

Zoals bekend stonden drie verdachten ook al terecht. Het betrof echter een pro forma-behandeling. Het einddossier in deze zaak is ook al verspreid, maar het onderzoek is nog lang niet klaar. Officier van justitie Gert Rip wist bij die behandeling al te vertellen dat de zaak in augustus aanstaande nog steeds niet klaar zal zijn. Ook die zitting zal een pro forma-behandeling zijn.

Rip voegde toen toe dat de betrokkenheid van de laatste aangehouden verdachte, Giovanni S. die begin april werd opgepakt, nog vastgesteld moest worden en de officier sloot meerdere aanhoudingen ook niet uit. Zoals hij voorzag is dus vanochtend nog een verdachte opgepakt. Het is niet bekend of ook M. familie is van die groep. Edienne S. (33), Shurela S. (32) en Brian S. zijn broers en zus van elkaar.

De politie ontdekte de overval, nadat de centrale meldkamer op die bewuste dag rond kwart voor twaalf een melding binnenkreeg over een verdacht voertuig dat geparkeerd stond bij het voetbalveld in Scherpenheuvel. De agenten vonden daar een jeep die niet op slot was en startten direct met een onderzoek. Daaruit bleek dat de eigenaar in Blue Bay woonde en de agenten besloten naar die woning te gaan voor nader onderzoek.

In het huis troffen ze Ignacia en een andere man aan. Beiden waren aan hun handen en voeten vastgebonden en hun mond was dichtgeplakt. Ignacia gaf geen teken van leven meer. De politie wist dat daar sprake was geweest van een fatale overval, aangezien het voertuig van de eigenaar gestolen was.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Zesde arrestatie fatale roof Blue Bay

  1. Maggy: hij had ook huurpanden, een evenementenbureau en was organistor van feesten.

  2. Blijf het vreemd vinden, als een koning leven op Blue Bay resort met de inkomsten uit klapstoeltjesverhuur, tientjeswerk.

    Wel een cash handel, dus het zou mij niets verbazen als Frenky’s een grote witwas-operatie was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *