Amigoe | Zika-testen iets vertraagd

Zika  testen over een paar dagen weer kunnen worden verricht

Zika testen over een paar dagen weer kunnen worden verricht

WILLEMSTAD — Er konden de afgelopen dagen geen zika-testen meer worden uitgevoerd op Curaçao. Dit omdat er geen reagens meer was, oftewel de chemische stof die nodig is om de testen uit te voeren.

Het Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC) meldt dat er sprake was van een kleine vertraging in de doorlooptijd. “We proberen hier doorgaans op te anticiperen, alvorens een bestelling te doen. Meestal schatten we de levertijd goed in”, aldus het ADC.

Arts-microbioloog Radjin Steingrover laat weten dat de testen over een paar dagen weer kunnen worden verricht. “Het komt met regelmaat voor dat het wat langer duurt bij de leverancier of de douane, maar waarschijnlijk kunnen we de testen de aankomende dagen weer uitvoeren.” Wanneer de levering binnen is, zal voorrang worden gegeven aan het testen van zwangere vrouwen en andere aanvragen die via de gynaecoloog zijn binnengekomen.

Het laboratorium voert veel zika-testen uit, waar steeds een aantal positieve monsters tussenzitten. “Dat geeft aan dat er nog steeds een actieve transmissie van zika is”, aldus Steingrover. Tijdens de Statenvergadering van 15 februari verklaarde minister Siegfried Victorina van Gezondheid dat er toen 35 zika-gevallen waren op Curaçao. De arts-microbioloog bevestigt dat het aantal personen met zika inmiddels is opgelopen. Hij was echter niet in de gelegenheid om het precieze aantal zika-patiënten na te gaan.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *