Cartoon Pa Stechi | Zoektocht naar mysterieuze panter

Mysterieuze Panther Westpunt | Cartoon Pa Stechi

Mysterieuze Bandabou panter houdt zich verborgen | Cartoon Pa Stechi

BÁNDABOU — Er zou al enige tijd een panter rondlopen in de omgeving van Bándabou, in gebieden zoals Wacawa, Boka Patrick, Soembu en Porto Marie. Het is nog erg onduidelijk of het beest nou wel of niet bestaat.

Verschillende bewoners van Bándabou hebben aangegeven het te hebben gezien. Volgens Stanley Ignacio van ‘Mundu di Animal’ zijn de bewoners van Bándabou bezorgd en willen ze dat er wordt ingegrepen. Hij wil met een helikopter op zoek gaan naar het beest.

Sinds vorig jaar doen hardnekkige geruchten de ronde dat er een panter rondloopt in de omgeving van Bándabou. Eerst leken het alleen geruchten te zijn, maar nu zeggen meerdere bewoners van Bándabou dat ze het dier hebben gezien.

Een bewoner van Dokterstuin geeft tegenover de Amigoe aan dat hij de panter nu al drie keer heeft gezien. Het dier is volgens hem erg vermagerd en heel schuw. Hij denkt dat hij niet gevaarlijk is en bang voor mensen. Mogelijk was deze panter van iemand, stelt de man, maar is hij groot en onhandelbaar geworden en hierdoor aan zijn lot overgelaten.

Ignacio heeft bij Boka Patrick voetsporen gezien. Hij geloofde eerst niet in het bestaan van de panter, maar na verschillende meldingen en het zien van de sporen is hij van mening veranderd. Hij heeft aangegeven dat hij op zoek wil gaan naar dit beest. Verder zegt hij dat eerst werd gemeld dat de panter zwart is, maar nu hebben mensen het ook over een beige of bruin dier.

Ook geeft Ignacio aan dat kampeergroepen hem hebben benaderd, omdat ze niet meer durven te kamperen uit angst dat ze aangevallen worden. Op Facebook hebben bewoners van Bándabou ook hun zorgen geuit.

Geen panter

Terence Ching van Stichting Uniek Curaçao en zijn collega’s zijn echter van mening dat er geen panter op Bándabou rondloopt. Zij gaan vaak kamperen en tot op heden hebben ze het beest niet gezien. Ching en zijn collega’s zijn ook vaak in het veld en zijn geen duidelijke sporen tegengekomen. Ching geeft aan dat ze wel diersporen zien, maar volgens zijn expertise kunnen die niet van een panter zijn. Hij geeft aan dat ze regelmatig honden tegenkomen die in het wild leven en stelt dat er ‘game’-camera’s geplaatst kunnen worden om uitsluitsel te geven.

door Xavora Ricardo- van der Biest

Bron: Amigoe

Cartoon Pa Stechi

3 Reacties op “Cartoon Pa Stechi | Zoektocht naar mysterieuze panter

  1. vorige link werkt niet meer.
    klik deze en wacht 10 seconden.

    http://www.dailymotion.com/video/x3uth7b_mysterieuze-panter_animals

  2. Jaaaaa, dát is ‘m!! Gisteren zien ontbijten bij de Wilhelminaplein. Een luidruchtig type die vóór het afrekenen samen met een konijn weer via een hoed verdwenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *