Amigoe | Zorgen Moses over VDC

marilyn-moses

Zorgen Moses over VDC | Foto Notisia360

WILLEMSTAD — Pais-Statenlid Marilyn Moses betreurt het feit dat de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) nog steeds ter discussie staat. Zij constateert dat de veiligheidsdienst al vijf jaar ter discussie staat en niet in staat is gebleken om het vertrouwen te winnen van zowel lokale als internationale diensten, geeft het Statenlid aan.

De VDC is er volgens Moses om de lokale democratie te beschermen. Zij betreurt het dan ook dat het aanstellen van tal van crisismanagers in de afgelopen periode geen resultaat heeft opgeleverd en dat de veiligheidsdienst zich nog steeds in een crisis bevindt.

Volgens het Statenlid dient dit met spoed te worden aangepakt. Moses heeft uit verschillende hoeken vernomen dat de VDC niet functioneert zoals zij behoort te functioneren.

“Nu is het meer dan ooit vereist dat onze veiligheidsdienst optimaal functioneert. Juist op het moment dat er bedreigingen in Europa plaatsvinden van terroristische groeperingen, is onze veiligheidsdienst lam.”

Het Statenlid stelt het beschamend te vinden dat op verzoek van een lid van de Nederlandse Tweede Kamer er in het Nederlandse parlement een bijeenkomst gehouden gaat worden over ‘onze’ veiligheidsdienst.

Curaçao heeft er zelf voor gezorgd dat de VDC zich al vijf jaar in een erbarmelijke situatie bevindt.

“Het feit dat onze VDC niet kan rekenen op het vertrouwen van de Verenigde Staten noch van Nederland is een serieuze aangelegenheid.

Onze veiligheidsdienst dient onafhankelijk, vrij van politieke inmenging en van hoogwaardig internationaal niveau te zijn.”

Zij dringt er dan ook bij de regering op aan om serieus werk te maken van de VDC.

Bron: Amigoe
Dossier: Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)

 

 

7 Reacties op “Amigoe | Zorgen Moses over VDC

 1. Niet omdat het moeilijk is durven ze niet, maar omdat ze niet durven is het moeilijk !… Uhhhh Jan, dit statenlid heeft inderdaad “geen ballen” 🙂

 2. Mooie en juiste woorden van dit statenlid, maar helaas blijkt PAIS een ‘partij zonder ballen’!

 3. stanley Held

  Gelijk hebben jullie. Het feit dat mevr Moses deze stelling heeft geplaatst vind ik tof. Nu moet er gehandeld worden. Ik ga ervanuit dat wij van onze eilandje houden. Laten wij naar de oplossing zoeken. Zonder politiek te bedrijven. Hoop dat het lukt. Wij komen er wel met of zonder kretiek. Nagatief of positief. Laten wij dit snel afhandelen.

 4. Zomaareenmening

  Zolang de huidige regering weigert om excuses aan te bieden aan de heer Gumbs zal er niet veel veranderen.
  Enkele ministers in de huidige regering hebben er zelfs aan meegewerkt om de VDC tot een organisatie te maken die van geen kanten deugt. Begrijpelijk dat ze nu niet meewerken om de VDC weer een integere organisatie te maken! Kunnen ze meteen vrezen om een motie van wantrouwen aan hun broek te krijgen.
  Dus mevrouw Mozes, iets meer nadenken en zonodig actie ondernemen vanuit de Staten. Jullie zijn er toch voor om de regering te controleren en daar waar nodig middels debatten bij te sturen?

 5. stanley Held

  Zij heeft gelijk. Niemand durft te zeggen wat zij nu ter tafel legt. Het is zo. Er moet een reorganisatie daar plaats vinden. Hoop dat politiek zich dan afzijdig houdt. Ga opzoek naar de vorige leidingevenden. Die waren toch goed? Laat hun het doorlichten een frisse organisatie ter been brengen. Ik zou het hele konninkoninkrijk hierbij betrekken. Mevrouw Moses waren er meer als u.

 6. Renée van Aller

  De vraag is waarom er steeds zulke twijfels heersen over de VDC. Wij hebben lang geleden geadviseerd dat de directeur als het allemaal onzin is, dit ook gemotiveerd weerspreekt. Dat hebben we tot dusverre niet gezien of gehoord. Kan het zijn dat waar rook is, ook vuur is? Misschien kunnen de politici de directeur gemotiveerd ondersteunen, zodat de VDC hagelwit en ten onrechte beschuldigd op de voorgrond kan treden, omdat er geen sprake is van witwassen of andere onoorbare praktijken, dan wel connecties met dubieuze organisaties. Wij wachten af wie de beste papieren heeft. Het boek van meneer Van Raak doet ons twijfelen aan de rechtschapenheid van de VDC, ten onrechte?

 7. Erg makkelijk dame gewoon de politieke zetbazen ,spionnen informanten van politiek gespuis de zak geven en de vroegere integere mensen weer op hun voormalige posten zetten , en schoonschip laten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *