Amigoe | Zorgen ombudsman over community mailboxes

Community Mailbox van CPost | foto: José Manuel Dias

Community Mailbox van CPost | foto: José Manuel Dias

WILLEMSTAD — Het ombudsbureau maakt zich zorgen over de introductie van community mailboxes op Curaçao. Het heeft het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) hierover aangeschreven.

Volgens ombudsman Keursley Concincion heeft de bezorgdheid van zijn bureau te maken met de vraag of de introductie conform de wet is verlopen en of er rekening is gehouden met de toegankelijkheid van de community boxes.

In een persbericht stelt het ombudsbureau al vorig jaar zijn vraagtekens te hebben gehad over het feit dat het project na een eerste testfase verder geïmplementeerd zou worden. In een toelichting stelt Concincion dat er vraagtekens waren en nog steeds zijn of de introductie van de community boxes wel conform de Postlandsverordening, de wet die de bezorging van post op het eiland regelt, is verlopen.

Ook zijn er vragen over de toegankelijkheid van de nieuwe gecentraliseerde brievenbussen. “Is er wel rekening gehouden met ouderen en mensen die slecht ter been zijn en hoe ver iemand moet lopen om bij zijn community box te kunnen komen? Dat zijn allemaal vragen waarmee wij zitten en waarop wij een antwoord willen krijgen.” De minister belast met VVRP werd op 25 augustus over deze zaak aangeschreven. Een reactie had voor 25 september binnen moeten zijn, maar die bleef echter uit.

De community mailboxes werden in 2015 geïntroduceerd. Het was een van de maatregelen waarmee het lokale postbedrijf Cpost zijn uitgaven probeert te verlagen. Het project gaat ervan uit dat op centraal geplaatste locaties brievenbussen voor een hele wijk komen te staan. Zo hoeven de postbodes van Cpost die bepaalde wijk niet meer in te gaan om de post te bezorgen.

In de eerste fase van het project werden er community boxes geplaatst in Emmastad, bij het Postkantoor in Groot Kwartier. Later was Marchena aan de buurt. Hierna werd in overleg met het ministerie voor een andere opzet van het project gekozen. Dat gaat ervan uit dat gebruik zal worden gemaakt van bestaande pleinen in wijken voor de aanleg van de community boxes. Dit heeft als doel om te voorkomen dat burgers meer moeten lopen om bij hun brievenbus te komen, maar ook om de community boxes meer bij de gemeenschap te betrekken.

VVRP

Het ombudsbureau heeft de minister ook aangeschreven over het functioneren van de verschillende commissies voor openbaar vervoer. De minister kreeg op 18 augustus hierover een brief van de ombudsman. Aanleiding hiervoor waren ‘diverse signalen’ die het bureau vanuit de gemeenschap had gekregen. In haar brief van 18 augustus heeft de ombudsman de minister van VVRP aangespoord om een eigen onderzoek te verrichten naar het functioneren van in het bijzonder de commissie voor taxi’s. Een reactie op al deze brieven is er nog steeds niet, aldus het ombudsinstituut.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Zorgen ombudsman over community mailboxes

  1. DEZE “MAIL BOXES” ZIJN GEWOON GROTE ONZIN EN TOTAAL ONNUTTIG-ZAL NOOIT GAAN WERKEN-IK ZOU GEWOON NOOIT GAAN KIJKEN-DUS NIET GEHAD-EN DAT IS HET PROBLEEM VAN DE POST-WANT IK WOON DAAR NIET EN POST MOET ZO OP MIJN WOON ADRES WORDEN AFGEGEVEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *