Amigoe | Zorgvakbond eist duidelijkheid voor Sehos-personeel

Pensioenonderhandelingen Sehos hervat

Zorgvakbond eist duidelijkheid voor Sehos-personeel

WILLEMSTAD — Duidelijkheid over het transitieproces van Hospital Nobo Otrobanda (HNO) en baangarantie voor het personeel van het huidige St. Elisabeth Hospitaal (Sehos). Dat eisten de leden van de CBV, de vakbond voor het personeel in de zorg, vanmorgen zwart op wit tijdens een vergadering onder werktijd.

Uiteindelijk gingen de Raad van Bestuur en Toezicht van het Sehos, samen met de CBV en minister van Gezondheid Siegfried Victorina (PS) iets voor elf uur met elkaar om de tafel om tot een bevredigend antwoord te komen voor het personeel. Bij het sluiten van deze krant was de vergadering nog gaande.

Het ziekenhuispersoneel kwam vanmorgen bijeen in de centrale hal van het Sehos. De CBV maakte namens zijn leden glashard duidelijk zich niet meer te willen laten afschepen en eiste duidelijke antwoorden over het verloop van de voorbereiding van het personeel op de verhuizing naar het nieuwe ziekenhuis. Zoals afgelopen week bekend werd, heeft die overgang een forse vertraging opgelopen. Onder andere vanwege een conflict tussen opdrachtgever Sona en uitvoerder Usona over de evaluatie. Maar ook met het bureau Berenschot dat belast is met de invulling van de structuur voor het HNO. De HNO-Roadmap, met daarin de procesbeschrijvingen voor de functies en de om-, bij- en nascholing voor het personeel, is nog lang niet klaar. “En wat heb je aan een state-of-the-art ziekenhuis, als de personeelsleden niet weten wat hun taken zullen zijn?”, gaf een CBV-bestuurslid aan.

Op prangende vragen als hoe het met hun rechtspositie staat, hadden Sehos-directeur Frank Poen en medisch directeur Franke Scheper ook niet 1, 2, 3 antwoorden voorhanden voor het in onzekerheid verkerende personeel.

De geplande persconferentie over de financiële situatie en het materiaaltekort, waardoor nu alleen acute operaties mogelijk zijn, was al verschoven van de vergaderkamer op de eerste verdieping naar de centrale hal, in bijzijn van het personeel. Niet lang daarna maakte ook minister Victorina zijn opwachting. In eerste instantie om ook prangende vragen te beantwoorden. Maar toen die niet bevredigend werden beantwoord, ging de CBV tot actie over. Er werd ter plekke een vergadering geëist tussen de vakbond en het bestuur van het ziekenhuis, anders zou het werk echt platgelegd worden.

Daarop trokken de bestuursleden, de CBV en de minister zich terug voor de vergadering, die bij het sluiten van deze krant nog gaande was en restte het de aanwezige leden niets anders dan de uitkomst in alle rust af te wachten.

CBV-voorzitter Johnsel Diaoen had begin deze maand nogmaals de zorgen van zijn leden kenbaar gemaakt over het transitieproces, alsmede de wens om met het Sehos-bestuur en minister Victorina om de tafel zitten. Dat gebeurde niet. Diaoen verklaarde toen tegenover de Amigoe dat als het niet mocht lukken met een dialoog, de vakbond het dan op een andere manier moest organiseren, maar dat actie het laatste instrument zou zijn.

Zie ook: Directie Sehos: We hopen zo snel mogelijk een oplossing te vinden

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *